Saeimas delegācija Erevānā tiekas ar Armēnijas parlamentāriešiem

(23.10.2013.)

Latviju un Armēniju vieno laba sadarbība parlamentārā līmenī. To apliecina abu valstu parlamentos izveidotās deputātu grupas sadarbībai ar otras valsts parlamentāriešiem un veiksmīgā augsta līmeņa vizīšu apmaiņa, tostarp Nacionālās Asamblejas priekšsēdētāja vizīte mūsu valstī šī gada jūnijā, kā arī Armēnijas deputātu un parlamenta darbinieku mācību vizītes Saeimā. To Saeimas priekšsēdētājas biedre Inese Lībiņa-Egnere uzsvēra, trešdien, 23.oktobrī, darba vizītes Armēnijā ietvaros tiekoties ar Armēnijas Nacionālajā Asamblejā izveidotās deputātu draudzības grupas ar Latviju pārstāvjiem.

Puses bija vienisprātis, ka līdztekus veiksmīgajai sadarbībai politiskajā līmenī, Latvijai un Armēnijai ir jāizmanto ekonomikas sadarbības potenciāls.

Pārrunājot abu valstu sadarbību ekonomikā, Saeimas priekšsēdētājas biedrs Andrejs Klementjevs informēja armēņu kolēģus par Latvijas stratēģisko mērķi ieviest vienoto Eiropas Savienības (ES) valūtu eiro nākamā gada sākumā, vienlaikus akcentējot eiro ieviešanas priekšrocības, kuras radīs stabilu bāzi tālākai ekonomikas attīstībai.

Tikšanās laikā pārrunāta arī pieredzes apmaiņa. Juridiskās komisijas deputāte Dana Reizniece-Ozola (ZZS) aicināja Armēnijas parlamentāriešus izmantot ES pieejamos sadarbības un atbalsta programmu instrumentus, lai gūtu pieredzi, kas palīdzētu īstenot reformas un tuvināties ES vērtībām.

Viesojoties Armēnijas parlamentā, Saeimas delegācija sveica Armēnijas kolēģus galvaspilsētas Erevānas 2975.jubilejā un pauda gandarījumu, ka Armēnija šīs nozīmīgās gadadienas svinībās bija aicinājusi piedalīties māksliniekus arī no Latvijas.

Sarunas noslēgumā I.Lībiņa-Egnere Armēnijas parlamentam uzdāvināja par godu Latvijas valsts pamatlikuma 90.gadadienai izdotu jubilejas izdevumu „Latvijas Republikas Satversme", kurā Satversme tulkota vairākās valodās.

Saeimas priekšsēdētājas biedre Inese Lībiņa-Egnere no 21. līdz 25.oktobrim uzturas darba vizītē Armēnijas Republikas galvaspilsētā Erevānā. I.Lībiņu-Egneri vizītē pavada Saeimas priekšsēdētājas biedrs Andrejs Klementjevs, kā arī Juridiskās komisijas deputāte Dana Reizniece-Ozola (ZZS). Vizītes ietvaros delegācija tikās ar Armēnijas Nacionālās Asamblejas priekšsēdētāju Hoviku Abrahamjanu (Hovik Abrahamyan) un ārlietu ministru Edvardu Nalbandianu (Edward Nalbandian). Tāpat tiek plānota tikšanās arī ar Viņa Svētību Armēņu Apustuliskās baznīcas patriarhu Katolikosu Karekinu II.





Saeimas Preses dienests

Sestdien, 20.aprīlī