Andrejs Klementjevs Saeimā sveic jauno Kazahstānas vēstnieku

(30.05.2013.)

Saeimas priekšsēdētājas biedrs Andrejs Klementjevs ceturtdien, 30.maijā, tikās ar Kazahstānas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Bauržanu Muhamedžanovu (Baurzhan Mukhamejanov), kurš Saeimas namā bija ieradies iepazīšanās vizītē.

Sveicot viesi Latvijas parlamentā, A.Klementjevs Latvijas un Kazahstānas attiecības raksturoja kā draudzīgas un aktīvas visos līmeņos. Par to liecina aktīvs politiskais dialogs un vizīšu apmaiņas starp valstīm, kā arī abu valstu parlamentos izveidotās deputātu grupas sadarbībai ar otras valsts parlamentu.

„Latvija ir ieinteresēta stiprināt sadarbību starp abu valstu parlamentiem, akcentējot pieredzes apmaiņas iespējas par Saeimas darba organizāciju un likumdošanas procesu,” vēstniekam apliecināja Saeimas priekšsēdētājas biedrs. Tāpat plānots, ka Eiropas Savienības (ES) un Centrālāzijas valstu sadarbības stiprināšana būs viens no aktuālajiem tematiem mūsu valsts prezidentūras laikā ES Padomē 2015.gada pirmajā pusē, norādīja A.Klementjevs.

Kazahstāna Latvijai ir nozīmīgs un perspektīvs sadarbības partneris Centrālāzijas reģionā, tāpēc Latvija ir ieinteresēta stiprināt sadarbību arī ekonomikā, sacīja Saeimas priekšsēdētājas biedrs, īpaši uzsverot transporta un tranzīta nozares piedāvātās iespējas.

Tikšanās laikā puses bija vienisprātis par abu valstu attiecību pozitīvo dinamiku un lielo sadarbības potenciālu transporta, tranzīta un tūrisma jomās.

B.Muhamedžanovs darbam vēstnieka amatā Latvijā akreditēts 2013.gada 30.maijā. Jaunais vēstnieks pastāvīgi rezidē Viļņā, Lietuvā. Iepriekš B.Muhamedžanovs strādājis vairākos amatos Kazahstānas prezidenta administrācijā, bijis arī Kazahstānas vicepremjers, tieslietu un iekšlietu ministrs.


Fotogrāfijas no tikšanās: https://www.flickr.com/photos/saeima/sets/72157633804349481/
Video: https://www.youtube.com/watch?v=AR1wTF8Ihwg
Izmantošanas noteikumi: www.saeima.lv/lv/autortiesibas



Saeimas Preses dienests

Sestdien, 20.aprīlī