Andrejs Klementjevs Saeimas namā tiekas ar jauno Ekvadoras vēstnieku

(07.05.2013.)
Galerija

Saeimas priekšsēdētājas biedrs Andrejs Klementjevs otrdien, 7.maijā, tikās ar Ekvadoras Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Mario Gerrero Murgejtio (Mario Guerrero Murgueytio), kurš Saeimas namā bija ieradies iepazīšanās vizītē.

Sveicot viesi Saeimā, A.Klementjevs akcentēja Latvijas un Ekvadoras divpusējās sadarbības potenciālu ekonomikā, tostarp pārtikas ražošanas jomā, tūrismā un kultūrā. Puses bija vienisprātis, ka Sadarbības memoranda parakstīšana starp abām valstīm būtu labs solis ceļā uz ciešāku divpusējo sadarbību ekonomikā un zinātnē, kā arī politisko saišu stiprināšanu.

Pārrunājot abu valstu sadarbību ekonomikā, Saeimas priekšsēdētājas biedrs uzsvēra, ka Latviju un Ekvadoru vieno ekonomisku izaicinājumu pārvarēšanas pieredze. A.Klementjevs informēja jauno vēstnieku par situāciju Latvijas ekonomikā, akcentējot, ka mūsu valsts tautsaimniecība, ko smagi skāra pasaules finanšu un ekonomiskā krīze, ir kļuvusi par vienu no Eiropas ekonomiskās izaugsmes līderēm, un vienlaikus atzinīgi vērtēja Ekvadoras panākumus valsts tautsaimniecības attīstībā aizvadītajos desmit gados.

Savukārt vēstnieks tikšanās laikā uzsvēra, ka Ekvadora ir sagatavojusi konkrētus priekšlikumus abu valstu divpusējās sadarbības veicināšanai, tostarp zinātnē, un informēja, ka Ekvadora šobrīd aktīvi strādā pie pētījumiem tādās jomās kā bioķīmija un gēnu inženierija.

Lai arī Latviju un Ekvadoru ģeogrāfiski šķir liels attālums, abas valstis vieno vēsturiskas saites, sacīja A.Klementjevs, atzīmējot, ka gan Latvijas, gan Ekvadoras tautsaimniecības attīstība vēsturiski balstījusies uz lauksaimniecības produktu ražošanu. Arī šobrīd ir labas iespējas abu valstu pārtikas produktu tirdzniecības veicināšanai, atzīmēja Saeimas priekšsēdētājas biedrs.

Puses bija vienisprātis par abu valstu sadarbības potenciālu tūrisma un kultūras jomās. Šajā kontekstā A.Klementjevs akcentēja Rīgas lidostas potenciālu, viesnīcu pakalpojumus un kurortoloģijas iespējas Latvijā. Saeimas priekšsēdētājas biedrs arī informēja M.G.Murgejtio, ka Rīga kļūs par Eiropas kultūras galvaspilsētu 2014.gadā, uzsverot, ka tā būs laba iespēja arī tūristiem no Ekvadoras iepazīt Latviju.

M.G.Murgejtio ir karjeras diplomāts, kurš iepriekš ieņēmis augstus amatus Ekvadoras Ārlietu ministrijā, kā arī strādājis Ekvadoras diplomātiskajās pārstāvniecībās Itālijā, Japānā, Dienvidkorejā un Zviedrijā.

 

Fotogrāfijas no tikšanās pieejamas: https://www.flickr.com/photos/saeima/sets/72157633439743470/
Izmantošanas noteikumi: www.saeima.lv/lv/autortiesibas

 


Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 4.jūlijā