Andrejs Klementjevs tiekas ar Ukrainas vēstnieku

(03.04.2013.)
Galerija

Saeimas priekšsēdētājas biedrs Andrejs Klementjevs trešdien, 3.aprīlī, tikās ar Ukrainas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Anatoliju Oļeiņiku (Anatoliy Oliynyk). Tikšanās laikā pārrunātas abu valstu politiskās un ekonomiskās sadarbības sekmēšanas iespējas, tostarp sadarbības stiprināšana starp abu valstu parlamentiem.

Tikšanās laikā puses augstu novērtēja valstu augstāko amatpersonu vizīšu apmaiņu, īpaši atzīmējot martā notikušo Latvijas Valsts prezidenta oficiālo vizīti Ukrainā, kurā Andrejs Klementjevs piedalījās kā deputātu grupas sadarbībai ar Ukrainas parlamentu vadītājs.

Amatpersonas bija vienisprātis, ka prezidenta vizītes saturiskais piepildījums un vizītes laikā parakstītie līgumi stiprinās abu valstu politisko un ekonomisko sadarbību. A.Klementjevs pauda pārliecību, ka vizītes laikā notikušie biznesa pasākumi abu valstu uzņēmējiem snieguši spēcīgu impulsu un stimulu ekonomiskās un tirdzniecības sadarbības aktivizēšanai. Vienlaikus kā būtisks vizītes sasniegums tika minēts parakstītais nodomu protokols par sadarbību transporta koridora attīstībā starp Baltijas jūru un Melno jūru (ZUBR), kas, nodrošinot savstarpējās kravu plūsmas, sekmēs sadarbību transporta un sakaru jomā, kā arī attīstīs valstu tranzīta potenciālu.

Pārrunājot valstu divpusējās attiecības, vēstnieks informēja par 15.martā Verhovna Radā izveidoto deputātu grupu sadarbībai ar Latvijas parlamentu, kurā darbojas 30 Ukrainas parlamenta deputāti. Saeimas priekšsēdētājas biedrs pauda atbalstu parlamentārajai sadarbībai un pieredzes apmaiņai, tostarp nozaru komisiju līmenī.

Atzinīgi novērtējot 22.februārī pieņemto Ukrainas parlamenta paziņojumu par atbalstu Ukrainas integrācijai Eiropas Savienībā (ES), A.Klementjevs pauda stingru atbalstu Ukrainas eirointegrācijas centieniem, paužot cerību, ka Ukrainai drīzumā izdosies īstenot reformas, kas ir nepieciešamas ES-Ukrainas Asociācijas līguma parakstīšanai. Savukārt Ukrainas vēstnieks informēja par 12.martā pieņemto Ukrainas prezidenta dekrētu saistībā ar Nacionālās drošības un aizsardzības padomes lomu un lēmumiem par steidzamajiem pasākumiem Ukrainas Eiropas integrācijas jomā, kā ietvaros plānots nodrošināt koordinētu institūciju darbību plaša spektra jautājumu risināšanai.

Fotogrāfijas no tikšanās pieejamas: https://www.flickr.com/photos/saeima/sets/72157633152170373/     
Izmantojot fotogrāfijas, atsauce uz Saeimas Kanceleju obligāta.




Saeimas Preses dienests

Sestdien, 18.maijā
19:00  Muzeju nakts Saeimā. Ekspozīcija “Latvija ES un NATO 20”