Saeimas priekšsēdētāja oficiālā vizītē apmeklēs Luksemburgu

(11.03.2013.)

Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa no 11. līdz 13.martam pēc Luksemburgas parlamenta priekšsēdētāja Lorēna Mozāra (Laurent Mosar) ielūguma uzturēsies oficiālā vizītē Luksemburgā.

 Vizītes ietvaros S.Āboltiņai plānotas tikšanās ar Viņa Karalisko augstību lielhercogu Anrī (Henri) un Luksemburgas parlamenta priekšsēdētāju L.Mozāru, kā arī Luksemburgas parlamenta pārstāvjiem ― Ārlietu, Eiropas lietu, aizsardzības, sadarbības un imigrācijas komisijas vadītāju Benu Fejo (Ben Fayot) un komisijas deputātiem.

S.Āboltiņai plānotas tikšanās arī ar Luksemburgas ārlietu ministru Žanu Aselbornu (Jean Asselborn) un Luksemburgas bankas prezidentu Gastonu Rainešu (Gaston Reinesch).

Vizītes ietvaros Saeimas delegācija apmeklēs arī Eiropas Savienības (ES) tiesu, kur tiksies ar ES tiesas prezidentu Vasiliju Skurisu (Vassilios Skouris) un tiesnešiem Egilu Levitu un Ingrīdu Labucku.

Tāpat Saeimas priekšsēdētāja tiksies ar Beniluksa parlamenta Konsultatīvās Padomes prezidentu Marselu Obervaisu (Marcel Oberweis), Luksemburgas delegācijas vadītāju Rožē Negrī (Roger Negri) un delegācijas locekļiem. 

 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā