Solvita Āboltiņa Saeimā sveic jauno Bulgārijas vēstnieku

(22.11.2012.)
VideoGalerija

Latvija un Bulgārija ir sadarbības partneres Eiropas Savienības (ES) un NATO ietvaros, un abu valstu mērķi ir balstīti kopīgās vērtībās. To Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa uzsvēra, ceturtdien, 22.novembrī, tiekoties ar Bulgārijas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Vasiliju Hristovu Takevu (Vasiliy Hristov Takev), kurš Saeimas namā bija ieradies iepazīšanās vizītē.

Saeimas priekšsēdētāja apliecināja Latvijas interesi gan stiprināt abu valstu divpusējo sadarbību ekonomikā un kultūrā, gan pilnveidot Latvijas un Bulgārijas politiskos kontaktus, kā piemēru minot parlamentu sadarbību, un atzīmēja, ka abās valstīs izveidotās deputātu grupas sadarbībai ar otras valsts parlamentu ir labs pamats šī mērķa sasniegšanai.

Tikšanās laikā S.Āboltiņa abu valstu divpusējo sadarbību raksturoja kā labu, uzsverot, ka augsta līmeņa amatpersonu vizīšu apmaiņa ir abu valstu draudzības apliecinājums un nozīmīgs signāls arī iedzīvotājiem kontaktu stiprināšanai.

S.Āboltiņa atzinīgi vērtēja arī Latvijas un Bulgārijas sadarbību kultūrā, uzsverot, ka latvieši ļoti augstu vērtē savas valsts mūzikas tradīcijas un operu, un pauda gandarījumu par tām reizēm, kad arī Latvijā bijusi iespēja baudīt Bulgārijas mākslinieku sniegumu.

Bulgārijas vēstnieka kadences laikā Latvijā gaidāmi vairāki nozīmīgi notikumi, tostarp Rīgas kļūšana par Eiropas kultūras galvaspilsētu 2014.gadā, un S.Āboltiņa aicināja Bulgārijas vēstnieku šajā laikā Latviju tuvāk iepazīstināt ar savas valsts kultūru. Tāpat Saeimas priekšsēdētāja informēja vēstnieku, ka 2015.gadā Latvija pirmo reizi kļūs par prezidējošo valsti ES Padomē. Savukārt vēstnieks apliecināja Bulgārijas ieinteresētību Latvijas pieredzē, gatavojoties šim nozīmīgajam notikumam.

V.H.Takevs savā diplomātiskajā karjerā ieņēmis dažādus amatus Bulgārijas Ārlietu ministrijā, strādājis savas valsts diplomātiskajās pārstāvniecībās Argentīnā un Paragvajā, kā arī Krievijā, Spānijā un Andorā, savukārt šobrīd ir arī Bulgārijas vēstnieks Polijā un pastāvīgi rezidē tās galvaspilsētā Varšavā.

 

Fotogrāfijas no tikšanās pieejamas: https://www.flickr.com/photos/saeima/sets/72157632073222502/
Video no tikšanās pieejams: https://www.youtube.com/watch?v=9kCBfedDAU8&feature=plcp&noredirect=1
Izmantojot materiālus, atsauce uz Saeimas Kanceleju obligāta.

 


Saeimas Preses dienests

Sestdien, 18.maijā
19:00  Muzeju nakts Saeimā. Ekspozīcija “Latvija ES un NATO 20”