Āboltiņa pateicas par attiecību stiprināšanu starp Latviju un Uzbekistānu

(26.09.2012.)
VideoGalerija

Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa trešdien, 26.septembrī, tiekoties ar Uzbekistānas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Kobiljonu S.Nazarovu (Kobiljon S.Nazarov), pateicās vēstniekam par personīgo ieguldījumu Latvijas un Uzbekistānas attiecību stiprināšanā. Vēstnieks Saeimā bija ieradies atvadu vizītē.

„Šajos desmit vēstnieka amatā Latvijā pavadītajos gados esat piedzīvojis vairākus mūsu valstij būtiskus notikumus – gan Latvijas iestāšanos Eiropas Savienībā un NATO, gan arī ekonomisko krīzi un atgūšanos no tās.

Uzbekistāna ir mūsu draugs un jūsu atbalstu esam jutuši vienmēr. Pēdējos gados sadarbība visos līmeņos ir kļuvusi vēl ciešāka,” sveicot vēstnieku Saeimā, pauda Saeimas priekšsēdētāja.

S.Āboltiņa sarunā uzsvēra, ka šogad atzīmējam divdesmito gadadienu kopš Latvijas un Uzbekistānas diplomātisko attiecību nodibināšanas. Saeimas priekšsēdētāja abu valstu attiecības raksturoja kā draudzīgas un ciešas, kas pēdējos gados visos sadarbības līmeņos guvušas īpašu aktivitāti. Latvijas un Uzbekistānas politisko sadarbību raksturo teicams un intensīvs dialogs, ko apliecina apmainīšanās augsta līmeņa vizītēm.

Pārrunājot parlamentāro sadarbību, S.Āboltiņa uzsvēra, ka labs pamats kontaktu padziļināšanai ir sadarbības grupu izveidošana abu valstu parlamentos. „Šajās dienās Saeimas delegācija uzturas vizītē Uzbekistānā, un vakar parakstītais sadarbības memorands starp abu valstu parlamentu sadarbības grupām apliecina mūsu draudzību un ir fundamentāls pamats tālākai sadarbības attīstīšanai un padziļināšanai,” sacīja Saeimas priekšsēdētāja.

Saeimas priekšsēdētāja apliecināja, ka Latvija ir ieinteresēta ilgtermiņā attīstīt draudzīgas un visaptverošas attiecības starp abām valstīm visos līmeņos un dažādās jomās, tostarp ekonomiski tirdzniecisko attiecību, izglītības, kultūras un tūrisma jomā. Tāpat S.Āboltiņa apliecināja Latvijas gatavību dalīties savā reformu pieredzē gan likumdošanas pilnveidošanas, gan citās jomās.

Uzbekistānas vēstnieks tikšanās laikā pateicās Latvijas pusei par sniegto atbalstu, pildot vēstnieka pienākumus, un atzīmēja kopīgi padarīto, gan stiprinot abu valstu līgumtiesisko bāzi, gan arī attīstot un padziļinot sakarus daudzās jomās. „Latvija šajos gados ir kļuvusi par skaistu valsti, un te dzīvo ļoti brīnišķīgi cilvēki. Mums ir daudzas kopīgas ieceres, un līdzšinējā sadarbība visos līmeņos liecina par sapratni un vēlmi turpmākai sadarbības padziļināšanai,” uzsvēra K.S.Nazarovs.

Fotogrāfijas no tikšanās pieejamas: https://www.flickr.com/photos/saeima/8026233954/in/photostream/
Video no tikšanās pieejams: https://www.youtube.com/watch?v=kFQazrofTt8&list=UUdQ1YxaZG3i7ygGCdU8mPKQ&index=1&feature=plcp
Izmantojot materiālus, atsauce uz Saeimas Kanceleju obligāta.

 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 10.maijā
09:00  Eiropas lietu komisijas sēde
10:00  Saeimas Ilgtspējīgas attīstības komisijas, Vides, klimata apakškomisijas un Pasaules Dabas Fonda rīkotā konference “Latvijas ūdeņu ilgtspēja un kā to panākt?”