Latvijas un Apvienotās Karalistes deputāti dalās parlamentārajā pieredzē

(24.09.2012.)
VideoGalerija

Šajās dienās Saeimā viesojas Apvienotās Karalistes parlamenta deputātu grupa sadarbībai ar Latviju Kristofera Pinčera (Christopher Pincher) vadībā. Tikšanās laikā pirmdien, 24.septembrī, pārrunāta Latvijas un Apvienotās Karalistes parlamentārā sadarbība un ekonomikas attīstības jautājumi.

Ar Apvienotās Karalistes parlamentāriešiem tikās Saeimas priekšsēdētājas biedre Inese Lībiņa-Egnere, Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas priekšsēdētājs Vjačeslavs Dombrovskis, kā arī Saeimas deputātu grupa sadarbībai ar otras valsts parlamentu Valda Liepiņa vadībā.

I.Lībiņa-Egnere, sveicot Apvienotās Karalistes parlamentāriešus Saeimā, pauda gandarījumu par konstruktīvo un ļoti labo abu valstu sadarbību, kas balstās uz savstarpējo sapratni.

Saeimas priekšsēdētājas biedre uzsvēra arī teicamo parlamentāro sadarbību divpusējo attiecību veicināšanā, atzīmējot, ka sadarbībai ir ielikti stingri pamati, jo abos parlamentos ir izveidotas deputātu sadarbības grupas sadarbībai ar otras valsts parlamentu. Vienlaikus Saeimas priekšsēdētājas biedre uzsvēra potenciālu uzlabot abu valstu parlamentu sadarbību, intensificējot un padziļinot sadarbību parlamentu nozaru komisiju līmenī.

Tāpat parlamentārās pieredzes apmaiņas stiprināšanas nepieciešamību apliecina Eiropas Savienības Lisabonas līgumā definētie principi un aizvien pieaugošā nacionālo parlamentu loma.

Tāpat I.Lībiņa-Egnere viesus iepazīstināja ar Saeimas darba ikdienu, kā arī aktuālo likumdošanas aktu virzību. Lielbritānijas parlamentārieši interesējās arī par Latvijas parlamenta vēlēšanu sistēmu un vēlētāju interešu pārstāvniecības aspektiem.

Savukārt V.Dombrovskis ar Lielbritānijas parlamentāriešiem pārrunāja Latvijas nodokļu sistēmu un situāciju mūsu valsts ekonomikā. Ekonomikas atveseļošanas un reformu ceļš nebija viegls, tomēr šie pasākumi šobrīd nodrošina stabilu pamatu Latvijas ekonomikas izaugsmei, atzina V.Dombrovskis.

No 23. līdz 26.septembrim Saeimā viesojas Apvienotās Karalistes parlamenta deputātu grupas sadarbībai ar Latviju vadītājs K.Pinčers un viņa vadītā delegācija. Apvienotās Karalistes delegācijas sastāvā ir arī deputātu grupas sadarbībai ar Latviju locekļi Pols Farelijs (Paul Farrelly) un Angus Makneils (Angus MacNeil).



Foto:https://www.flickr.com/photos/saeima/sets/72157631610469806/
Video: https://www.youtube.com/watch?v=rfCWa7mlpp4&feature=plcp
Izmantojot fotogrāfijas, atsauce uz Saeimas Kanceleju obligāta!

 


Saeimas Preses dienests

Sestdien, 20.aprīlī