Āboltiņa piedalīsies Eiropas Padomes dalībvalstu parlamentu spīkeru konferencē

(19.09.2012.)

Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa no 19. līdz 22.septembrim uzturēsies darba vizītē Strasbūrā, kur piedalīsies Eiropas Padomes (EP) dalībvalstu parlamentu spīkeru konferencē.

Saeimas priekšsēdētāja kolēģus uzrunās diskusijā par pārstāvnieciskās demokrātijas nākotni – vai tā ir nonākusi krīzē un kādi patlaban ir nacionālo parlamentu izaicinājumi.

Konferences dienaskārtībā ir tādi temati kā Eiropas Cilvēktiesību tiesas nākotne, pārstāvnieciskā demokrātija un nacionālo parlamentu izaicinājumi, kā arī Arābu revolūciju izaicinājumi un iespējas.

S.Āboltiņai paredzētas arī vairākas divpusējās tikšanās ar citu valstu parlamentu vadītājiem, tāpat priekšsēdētāja tiksies ar Eiropas Cilvēktiesību tiesas tiesnesi Inetu Ziemeli un apmeklēs Strasbūras pilsētas domi.

EP parlamentu priekšsēdētāju konference reizi divos gados pamīšus tiek rīkota Eiropas Padomes mītnes vietā Strasbūrā un kādā no EP dalībvalstīm. EP ir dibināta 1949.gadā un ir vecākā politiskā organizācija Eiropā, kas patlaban apvieno 47 Eiropas valstis. Padomes mērķis ir aizsargāt cilvēktiesības, parlamentāro demokrātiju un tiesiskumu, panākt dalībvalstu sociālo un tiesisko standartu vienotību, veicināt izpratni par Eiropas identitāti, tās vērtībām, aptverot Eiropas tautu dažādās kultūras.



Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt