Āboltiņa Eiropas sieviešu spīkeru konferencē dalīsies Latvijas pieredzē ekonomiskās krīzes pārvarēšanā

(23.08.2012.)

Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa no 24. līdz 25.augustam uzturēsies darba vizītē Austrijā, kur Eiropas sieviešu spīkeru konferencē dalīsies Latvijas pieredzē ekonomiskās krīzes pārvarēšanā un runās par sieviešu lomu politikā. 

Eiropas sieviešu spīkeru konference notiek sesto reizi, un šogad tā tiek rīkota Austrijas galvaspilsētā Vīnē. Konference pulcē sievietes — līderes politikā, aktualizējot dzimumu līdztiesības, sabiedrības vienmērīgas attīstības, demogrāfijas, veselības un citus sociāli un ekonomiski aktuālus tematus. 

S.Āboltiņa kolēģes informēs par situāciju Latvijas tautsaimniecībā, kā arī stāstīs par veiktajiem pasākumiem finanšu un ekonomiskās krīzes pārvarēšanai. Kur slēpjas reformu panākumu atslēga un kāda ir galvenā mācība, atskatoties uz pārvarēto krīzi — tie būs Saeimas priekšsēdētājas galvenie vēstījumi klātesošajiem. Tāpat S.Āboltiņa kolēģēm skaidros budžeta veidošanas procesu Latvijā krīzes laikā un pēc tās. 

Šī gada tikšanās dienaskārtībā ir tādi jautājumi kā finanšu krīzes cēloņi un tās pārvarēšana, eirozonas krīze, kā arī budžeta veidošanu, ievērojot dzimumu līdztiesības principu.




Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā