Solvita Āboltiņa oficiālā vizītē apmeklēs Austriju

(10.06.2012.)

Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa pēc Austrijas parlamenta priekšsēdētājas Barbaras Prammeres (Barbara Prammer) ielūguma no 10. līdz 12.jūnijam uzturēsies oficiālā vizītē Austrijas galvaspilsētā Vīnē.

Vizītes ietvaros S.Āboltiņai plānotas tikšanās ar Austrijas Nacionālās padomes priekšsēdētāju Barbaru Prammeri, parlamenta Eiropas Savienības lietu komitejas deputātiem un Austrijas Ārlietu ministrijas valsts sekretāru Volfgangu Valdneru (Wolfgang Waldner). Vizītes ietvaros Saeimas delegācija apmeklēs arī Latvijas vēstniecību, kur tiksies ar Austrijas latviešu kopienu.

S.Āboltiņa ar Austrijas amatpersonām plānojusi pārrunāt iespējas paplašināt divpusējās attiecības, sadarbību starp abu valstu parlamentiem un nozaru komisijām. Būtisks sarunu temats būs arī mazo un vidējo valstu sadarbība, aizstāvot savas intereses Eiropas Savienībā. Latvijas puse sarunās īpašu uzmanību pievērsīs Latvijas interesēm Eiropas Savienības daudzgadu budžeta izstrādē. Tāpat Vīnē plānots pārrunāt Latvijas un Austrijas ciešo un veiksmīgo sadarbību kultūrā un izglītībā.  

Saeimas priekšsēdētāju vizītē pavadīs Saeimas sekretāra biedrs Jānis Vucāns un deputāte Inese Lībiņa-Egnere (ZRP).


Saeimas Preses dienests

Piektdien, 19.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 19.aprīļa ārkārtas sēde