Saeimā stažējas Maķedonijas parlamenta darbinieki

(07.05.2012.)

Lai iepazītos ar Eiropas Savienības (ES) integrācijas procesā veikto reformu pieredzi, no 7. līdz 11.maijam mācību vizītē Saeimā uzturas Maķedonijas*  parlamenta administrācijas darbinieki.

Maķedonijas parlamenta ģenerālsekretāra Zarko Denkovska (Zarko Denkovski) vadītajai delegācijai plānotas tikšanās ar Saeimas Eiropas lietu komisijas priekšsēdētājas biedru Ati Lejiņu, Saeimas deputātu grupu sadarbībai ar Maķedonijas parlamentu, Saeimas Kancelejas vadību, struktūrvienību vadītājiem, kā arī citām amatpersonām.

„Latvija stingri atbalsta Eiropas Savienības un NATO paplašināšanās procesu, tostarp Balkānu reģionā, un uzskata, ka Maķedonijas konsekventa virzība uz dalību abās transatlantiskajās organizācijās ir nozīmīga visa reģiona tālākā stabilizācijā, lai nepieļautu Balkānu asiņaino konfliktu atkārtošanos,” norāda A.Lejiņš.

Komisijas priekšsēdētājas biedrs uzsver, ka Latvija kā ES un NATO dalībvalsts ir gatava dalīties savā pieredzē un zināšanās par pirmsiestāšanās procesā veicamajām reformām. „Tādēļ būtiski, ka jau drīz pēc nesenās Maķedonijas prezidenta Gjorge Ivanova valsts vizītes Saeimā stažēties ieradušies Maķedonijas parlamenta darbinieki. Labi atceramies, cik nozīmīga Latvijai bija Eiropas Savienības dalībvalstu reformu pieredze, un tagad mēs šādu palīdzību varam sniegt paši,” atzīmē A.Lejiņš.

Maķedonijas parlamentu darbiniekiem vizītes laikā paredzētas arī tikšanās Ārlietu ministrijā un Tieslietu ministrijā, kā arī Eiropas Savienības mājas un Okupācijas muzeja apmeklējums. Tāpat vizītes ietvaros notiks apaļā galda diskusija ar Latvijas nevalstiskā sektora pārstāvjiem par Latvijas pieredzi un ES paplašināšanos.  

* Bijusī Dienvidslāvijas Republika Maķedonija


Saeimas Preses dienests

Piektdien, 19.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 19.aprīļa ārkārtas sēde