Saeimas deputāti Tallinā diskutēs par kiberdrošības jautājumiem

(23.03.2012.)

Lai pārrunātu reģionam aktuālos drošības politikas, tostarp kiberdrošības jautājumus, Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas deputāti  25. un 26.martā Tallinā piedalīsies Baltijas, Ziemeļvalstu un Polijas parlamentu aizsardzības komisiju sanāksmē.

„Aizsardzības komisiju deputātu tikšanās šādā formātā tiek rīkotas reizi gadā. Tās ļauj apmainīties ar aktuālāko informāciju drošības jomā un palūkoties uz šiem jautājumiem no Baltijas jūras reģiona valstu un Ziemeļvalstu reģiona perspektīvas,” norāda Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas priekšsēdētājs Ainars Latkovskis.

Komisijas priekšsēdētājs uzsver, ka šoreiz Tallinā parlamentāriešu sanāksmes darbakārtībā būs gan jautājumi par valstu dalību Eiropas Savienības kaujasgrupās un dažādās miera uzturēšanas misijās, gan arī komplicētie kiberdrošības jautājumi. 

„Ņemot vērā, ka Igaunijā izvietots NATO kiberdrošības centrs, šoreiz lielu uzmanību veltīsim tieši kiberdrošības jautājumiem. Igaunija šajā jomā uzkrājusi patiesi vērā ņemamu pieredzi. Turklāt ne tikai teorētisku, bet arī, diemžēl, praktisku, jo tai, kā zināms, nācās atvairīt nopietnus ārvalstu hakeru uzbrukumus valsts institūciju datorsistēmām. Tādēļ igauņu kiberdrošības ekspertu zināšanas šajos jautājumos ir ļoti vērtīgas,” norāda A.Latkovskis. 

Baltijas, Ziemeļvalstu un Polijas parlamentārieši tiksies arī ar NATO Kiberdrošības centra vadītāju pulkvedi Ilmāru Tammu (Ilmar Tamm), Igaunijas Aizsardzības spēku komandieri brigādes ģenerāli Riho Terrasu (Riho Terras), kā arī Igaunijas Aizsardzības ministrijas amatpersonām.

Uz parlamentāriešu konferenci Tallinā dosies Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas priekšsēdētājs Ainars Latkovskis, komisijas priekšsēdētāja biedrs Ivans Klementjevs, komisijas sekretārs Edmunds Demiters un deputāts Kārlis Krēsliņš (VL-TB/LNNK).


Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt