Solvita Āboltiņa ar Ungārijas vēstnieku pārrunā ES prezidentūras pieredzes pārņemšanu

(29.11.2011.)
VideoGalerija

Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa otrdien, 29.novembrī, tiekoties ar Ungārijas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Gaboru Dobokai (Gábor Dobokay), pārrunāja Eiropas Savienības (ES) prezidentūras pieredzes pārņemšanu.

Latvija būs ES prezidējošā valsts 2015.gadā, savukārt Ungārija šos pienākumus pildīja šī gada pirmajā pusē. Ungārijas prezidentūras pieredzes pārņemšana varētu būt viens no galvenajiem jautājumiem plānotajā Ungārijas parlamenta priekšsēdētāja vizītes laikā nākamgad Latvijā, akcentēja S.Āboltiņa.

Amatpersonas bija vienisprātis, ka plānotā Ungārijas Nacionālās Asamblejas priekšsēdētāja Lāslo Kevēra (László Kövér) vizīte būs jauns impulss starpvalstu sadarbībai. Saeimas priekšsēdētāja ar vēstnieku vienojās, ka vizīte varētu tikt organizēta 2012.gada pirmajā pusē.

S.Āboltiņa abu valstu attiecības raksturoja kā draudzīgas, dinamiskas un jo īpaši aktīvas kultūras jomā. „Šogad mūsu attiecībās ir zīmīgs brīdis, jo atzīmējam 90 gadus kopš Ungārija atzinusi Latvijas neatkarību un 20 gadus kopš atjaunotas diplomātiskās attiecības,” teica Saeimas priekšsēdētāja.

S.Āboltiņa sarunas gaitā informēja, ka patlaban tiek aktīvi veidotas deputātu grupas sadarbībai ar citu valstu parlamentiem. Šāda grupa sadarbībai ar Ungārijas parlamentu darbojās iepriekšējos Saeimas sasaukumos, teica S.Āboltiņa, paužot pārliecību, ka tāda tiks izveidota arī 11.Saeimā.

G.Dobokai sacīja, ka līdztekus kontaktu veidošanai ar amatpersonām viņš aktīvi strādā arī pilsētu un nevalstisko organizāciju līmenī. „Tā ir nesaraujama sadarbības ķēde – augstāko valsts amatpersonu vizītes ir paraugs, taču jo īpaši valstu tuvināšanos veicina cilvēciskie kontakti,” sacīja S.Āboltiņa.

G.Dobokai Ungārijas vēstnieka pienākumus Latvijā pilda no 2011.gada janvāra.


Fotogrāfijas no tikšanās pieejamas: https://www.flickr.com/photos/saeima/sets/72157628204372725/
Video no tikšanās pieejams: https://www.youtube.com/saeimasab#p/a/u/1/C8n_FA9EJno
Izmantojot materiālus, atsauce uz Saeimas Kanceleju obligāta.


Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 2.maijā
09:00  Saeimas 2024.gada 2.maija kārtējā sēde
10:30  Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas sēde
17:00  2024.gada 2.maija atbilžu sniegšana uz deputātu jautājumiem