Ārlietu komisijas priekšsēdētājs tiekas ar Japānas un Gruzijas vēstniekiem

(01.11.2011.)

Saeimas Ārlietu komisijas priekšsēdētājs Romualds Ražuks otrdien, 1.novemrī, tikās ar Japānas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Takaši Osanai (Takashi Osanai) un Gruzijas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Konstantīnu Korkeliju (Konstantin Korkelia). Tikšanos laikā pārrunāta valstu parlamentārā sadarbība un iespējas veidot jaunus ekonomiskos kontaktus starp valstu uzņēmējiem.

Sarunā ar Japānas vēstnieku, puses bija vienisprātis, ka Latvijas un Japānas attiecības ir labas un aktīvas. Tās vienmērīgi aptver gan sadarbību dažādos politikas līmeņos, gan kontaktus kultūrā un izglītībā. Tomēr īpaši labs izaugsmes potenciāls ir abu valstu ekonomiskajai sadarbībai un japāņu investīciju piesaiste un jaunu uzņēmējdarbības kontaktu veidošana ir viena no Latvijas prioritātēm, sarunā atzina Ārlietu komisijas priekšsēdētājs.

Arī Japānas vēstnieks sarunā apliecināja, ka Japānas uzņēmēji ar interesi lūkojas uz Latviju un visu Baltijas reģionu kopumā. Japānas uzņēmumi varētu būt ieinteresēti sadarbības veidošanā transporta, enerģētikas un citās tautsaimniecības nozarēs, atzina vēstnieks.

Vēstnieks arī pateicās par atbalstu, ko Latvijas sabiedrība sniedza Japānai laikā, kad to skāra postošā zemestrīce. Tāpat tikšanas laikā pārrunātas parlamentāro kontaktu veicināšanas iespējas. Puses vienojās par nepieciešamību aktivizēt abu valstu parlamentu Ārlietu komisiju sadarbību.

Parlamentārā sadarbība apspriesta arī R.Ražuka sarunā ar Gruzijas vēstnieku K.Korkeliju. Puses vienojās par nepieciešamību attīstīt sadarbību starp abu valstu parlamentu Ārlietu komisijām, lai Latvija varētu sekmīgāk atbalstīt Gruziju tās centienos pievienoties NATO un Eiropas Savienībai.

Vēstnieks tikšanās laikā pateicās par 10.Saeimas Ārlietu komisijas šī gada 15.jūnijā pieņemto paziņojumu par atbalstu Gruzijas teritoriālajai vienotībai. Līdzīgi paziņojumi pieņemti arī Igaunijas un Lietuvas parlamentos, un Gruzija augtu novērtē šo Baltijas valstu sniegto atbalstu, pauda vēstnieks. 
 
Fotogrāfijas pieejamas: https://www.flickr.com/photos/saeima/sets/72157628027308734/with/6301809179/
Izmantojot materiālus, atsauce uz Saeimas Kanceleju obligāta.


Saeimas Preses dienests

Otrdien, 23.aprīlī
08:30  Juridiskās komisijas Krimināltiesību un sodu politikas apakškomisijas sēde
08:30  Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas Vides, klimata un enerģētikas apakškomisijas sēde
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Svētā Krēsla apustulisko nunciju Latvijas Republikā arhibīskapu V.E. Petar Rajič
10:00  Juridiskās komisijas sēde
10:00  Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas sēde
10:00  Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas sēde
10:00  Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas sēde
10:00  Sociālo un darba lietu komisijas sēde
12:00  Ilgtspējīgas attīstības komisijas Inovācijas ekosistēmas attīstības apakškomisijas sēde
12:40  Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas sēde
13:00  Sociālo un darba lietu komisijas Nevienlīdzības mazināšanas apakškomisijas sēde