Ingrīda Circene pārrunā ekonomiskās un politiskās sadarbības iespējas ar Šveici

(05.07.2011.)

Latvija ir ieinteresēta stiprināt visa veida politisko un ekonomisko sadarbību ar Šveici, Saeimas deputātu grupas sadarbībai ar Šveices parlamentu priekšsēdētāja Ingrīda Circene uzsvēra otrdien, 5.jūlijā, tiekoties ar Baltijas valstu atbalsta grupas „Pro Baltikum” sekretariāta vadītāju Hansu Grāfu (Hans Graf).

Pārrunājot abu valstu ekonomisko sadarbību, puses bija vienisprātis, ka tajā joprojām ir daudz neizmantotu iespēju. Kā dažas no iespējamās ekonomiskās sadarbības jomām I.Circene minēja kokrūpniecības, farmācijas, tūrisma un mašīnbūves nozares. Savukārt H.Grāfs akcentēja Šveices puses interesi par sadarbību zivjrūpniecības nozarē, paužot viedokli, ka Latvijas zivju apstrādes uzņēmumiem varētu būt labas eksporta iespējas uz Šveici.

Sarunas gaitā I.Circene apliecināja, ka Latvija augstu novērtē Šveices sniegto finansiālo atbalstu dažādu projektu realizācijā mūsu valstī. Tāpat I.Circene uzteica dažādu Latvijas un Šveices institūciju un organizāciju sekmīgo kontaktu veidošanu, kā piemēru minot Latvijas Universitātes un Cīrihes Universitātes sadarbību.

Savukārt „Pro Baltikum” sekretariāta vadītājs pauda gandarījumu par līdzšinējo aktīvo parlamentāro sadarbību, atzīmējot, ka Saeimas deputātu grupa sadarbībai ar Šveices parlamentu ir viena no daudzskaitlīgākajām Latvijas parlamentā. 

1991.gadā izveidotā Latvijas, Igaunijas un Lietuvas atbalsta grupa – privātā asociācija „Pro Baltikum” īpašu uzmanību pievērš ekonomikas un kultūras attīstībai Baltijas reģionā. „Pro Baltikum” veicina sadarbību politikas, kultūras un zinātnes jomā, kā arī sniedz atbalstu kontaktu dibināšanā, un tās sastāvā ir parlamentārieši, uzņēmēji un pašvaldību deputāti.


Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 18.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 18.aprīļa kārtējā sēde
12:30  Fotogrāfiju izstādes “Latgalietis XXI gadsimtā” atklāšana
17:00  2024.gada 18.aprīļa atbilžu sniegšana uz deputātu jautājumiem - atcelta