Ārlietu komisijas deputāti vizītē apmeklēs Gruziju

(17.05.2011.)

Saeimas Ārlietu komisijas deputāti no 18. līdz 21.maijam uzturēsies vizītē Gruzijā. Deputāti tiksies ar Gruzijas amatpersonām, piedalīsies augsta līmeņa parlamentārā konferencē un klātienē iepazīsies ar Gruzijas – Krievijas kara laikā pārvietoto personu dzīves apstākļiem.

„Drīz būs pagājuši jau trīs gadi kopš Gruzijas – Krievijas kara, tomēr situācija šajās konflikta zonās joprojām nav mainījusies,” uzsver Ārlietu komisijas priekšsēdētājs Ojārs Kalniņš. „Diemžēl šis ir kārtējais iesaldētais konflikts, no kura joprojām cieš mierīgie iedzīvotāji, kas kara laikā tika padzīti no savām mājām. Gruzijā apmeklēsim kara bēgļu nometinājuma vietu un iepazīsimies ar situāciju uz robežas ar Krievijas armijas kontrolēto Dienvidosetiju.”

Vizītes laikā Gruzijas parlamentā Saeimas deputāti tiksies ar parlamenta priekšsēdētāju Davidu Bakradzi (David Bakradze) un Ārlietu komisijas priekšsēdētāju Akaki Minašvili (Akaki Minashvili). Latvijas un Gruzijas divpusējās attiecības un situāciju Kaukāza reģionā Latvijas parlamentārieši pārrunās arī ar Gruzijas ārlietu ministra vietnieku Nikolozu Vašakidzi (Nikoloz Vashakidze) un Gruzijas Nacionālās drošības padomes sekretāru Giorgiju Bokeriju (Giorgi Bokeria). 

Tāpat Gruzijas apmeklējuma laikā Saeimas deputāti piedalīsies Gruzijas parlamenta organizētajā starptautiskajā konferencē, kas veltīta demokratizācijas procesiem Eiropas Savienības austrumu kaimiņvalstīs. O.Kalniņš vadīs vienu no konferences darba sesijām. Konferencē piedalīsies virkne pazīstamu politiķu, tostarp Eiropas Parlamenta prezidents Ježijs Buzeks (Jerzy Buzek), Eiropas Parlamenta deputāts Vitauts Lansberģis (Vytautas Landsbergis), ASV kongresmenis Maikls Tērners (Michael Turner) un citi.

Vizītē uz Gruziju dosies Saeimas Ārlietu komisijas priekšsēdētājs Ojārs Kalniņš, komisijas priekšsēdētāja biedre Iveta Grigule, komisijas deputāts Guntis Ulmanis (PLL), kā arī Saeimas deputātu grupas sadarbībai ar Gruzijas parlamentu pārstāve Ingrīda Circene (Vienotība).  


Saeimas Preses dienests

Sestdien, 20.aprīlī