Andrejs Klementjevs tiekas ar jauno Zambijas vēstnieci

(10.05.2011.)
VideoGalerija

Saeimas priekšsēdētājas biedrs Andrejs Klementjevs otrdien, 10.maijā, tikās ar Zambijas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieci Latvijas Republikā Ennu Luzongo Mtambo (Anne Luzongo Mtamboh), kura bija ieradusies iepazīšanās vizītē.

Sveicot viešņu ar stāšanos vēstnieka amatā, A.Klementjevs atzina, ka Āfrikas kontinents Latvijai ir samērā tāls un neapgūts, tomēr tas slēpj daudz neizmantotu iespēju un plašu sadarbības potenciālu. Latvija būtu ieinteresēta ciešākā sadarbībā ar Zambiju, kas ir viena no reģiona līderēm ar strauji augošu ekonomiku. Klementjevs pauda cerību, ka vēstnieces darbības laikā „tiks aizpildītas baltās lapas abu valstu līdzšinējā sadarbībā”, uzsverot, ka līdzšinējie savstarpējās tirdzniecības apjomi līdzinās nullei. 

Atzīstot, ka Latvijas un Zambijas labās diplomātiskās attiecības pagaidām nav realizējušās ekonomiskajā dimensijā, vēstniece pauda gandarījumu, ka Latvija 20.maijā pirmo reizi rīkos starptautisku diskusiju „Āfrikas platforma”, kas ir laba iespēja pietuvināt Latvijai Āfrikas kontinentu un uzņēmējiem rast jaunus impulsus sadarbībai. Zambijas diplomāte atzina, ka Latvija ir spēcīga mašīnbūvē, tekstilrūpniecībā un kokapstrādē, un aicināja Latvijas uzņēmējus izmantot Zambiju kā platformu preču eksportam arī uz citām reģiona valstīm.

Saeimas priekšsēdētājas biedrs uzsvēra, Latvijas investīcijas Zambijā veicinātu Investīciju aizsardzības līguma noslēgšana, kas valstu uzņēmējiem signalizētu par drošu investīciju vidi.

Tikšanās laikā pārrunāti arī dzimumu līdztiesības jautājumi valsts pārvaldē. A.Klementjevs atzinīgi vērtēja pieaugošo sieviešu īpatsvaru Zambijas valsts pārvaldē un izpildvarā.

 

Fotogrāfijas no tikšanās pieejamas: https://www.flickr.com/photos/saeima/sets/72157626688569216/
Video no tikšanās pieejams: https://www.youtube.com/user/SaeimaSAB#p/a/u/0/0q1SWM64214
Izmantojot materiālus, atsauce uz Saeimu obligāta.

 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā