Andrejs Klementjevs aicina Kataru investēt Latvijas ekonomikā

(12.04.2011.)
VideoGalerija

Saeimas priekšsēdētājas biedrs Andrejs Klementjevs otrdien, 12.aprīlī, tiekoties ar Kataras Valsts ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Hādī Nāsiru Mansūru Halīlu Alhadžrī (Hadi Nasser Mansour Khalil Al-Hajiri), apliecināja Latvijas atvērtību Kataras investīcijām.

Pārrunājot Latvijas un Kataras sadarbības iespējas ekonomikā, Saeimas priekšsēdētājas biedrs uzsvēra, ka Latvija kā maza, atvērta ekonomika ir ieinteresēta Kataras investīcijās. Latvija īpaši ieinteresēta investīcijās nozarēs ar augstu pievienoto vērtību, piemēram, farmācijā.

A.Klementjevs arī rosināja strādāt pie Latvijas un Kataras līgumtiesiskās bāzes veidošanas. Puses bija vienisprātis, ka atbilstošu divpusējo līgumu sagatavošana un parakstīšana kļūs par stabilu pamatu daudz aktīvākai abu valstu sadarbībai ekonomikā, izglītībā, tūrismā, sportā, kā arī citās jomās.

Kā sarunā skaidroja vēstnieks, Katara, saskaņā valsts Nacionālās attīstības plānu līdz 2030.gadam, intensīvi strādā pie savas ekonomikas dažādošanas un valsts infrastruktūras attīstīšanas, pakāpeniski samazinot dabasgāzes un naftas eksporta īpatsvaru valsts tautsaimniecībā. Tādēļ Katara daudzviet pasaulē veic plašas investīcijas.

Kataras rīcībā ir aptuveni 130 miljardus ASV dolāru liels īpašs investīciju fonds, no kura līdzekļi tiek investēti arī pašas Kataras infrastruktūrā, jaunu ceļu un sabiedrisko būvju celtniecībā, darīja zināmu vēstnieks. Kā piemēru viņš minēja jaunu stadionu celtniecību Pasaules futbola čempionātam, kas 2022.gada notiks Katarā. Šajos projektos labas iespējas piedalīties ir arī būvniekiem un uzņēmējiem no citām valstīm, tostarp Latvijas, uzsvēra vēstnieks.

Tikšanās gaitā tika skarta arī aktuālā situācija Ziemeļāfrikā un Tuvajos Austrumos. A.Klementjevs atzinīgi vērtēja Kataras aktīvo un izsvērto pozīciju humanitāro krīžu risināšanā reģionā. 

Fotogrāfijas no tikšanās pieejamas: https://www.flickr.com/photos/saeima/sets/72157626357563635/with/5613163256/
Video no tikšanās pieejams: https://www.youtube.com/saeimaSAB#p/a/u/0/kQi2ApcQkKU
Izmantojot materiālus, atsauce uz Saeimu obligāta.


Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 2.maijā
09:00  Saeimas 2024.gada 2.maija kārtējā sēde
10:00  Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas sēde
17:00  2024.gada 2.maija atbilžu sniegšana uz deputātu jautājumiem