Saeimā viesosies Lietuvas parlamenta deputāti

(01.04.2011.)

Vizītē Latvijā 4.aprīlī uzturēsies Lietuvas Republikas Seima deputātu sadarbības grupas priekšsēdētājs Sauļus Pečeļūns (Saulius Pečeliūnas) un viņa vadītā delegācija. 

Apmeklējot Saeimu, viesi tiksies ar Saeimas Ārlietu komisijas priekšsēdētāju Ojāru Kalniņu, Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas priekšsēdētāju Ingrīdu Circeni, kā arī deputātu grupas sadarbībai ar Lietuvas parlamentu priekšsēdētāju Ingmāru Čaklo un citiem deputātiem.

Lietuvas parlamentārieši tiksies arī ar Latvijas Televīzijas ģenerāldirektoru Edgaru Kotu, Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes priekšsēdētāju Ābramu Kleckinu un Mazākumtautību konsultatīvās padomes priekšsēdētāju Romualdu Ražuku.

Viesiem paredzēta tikšanās arī ar Ārlietu ministrijas ģenerālinspektoru un Latvijas puses pārstāvi Ziņojuma par Latvijas Republikas un Lietuvas Republikas sadarbības attīstību nākotnē izstrādei Albertu Sarkani.

Lietuvas parlamenta deputātu sadarbības grupu vizītē pārstāvēs arī grupas priekšsēdētāja biedrs Valerijus Simuliks (Velerijus Simulik) un grupas locekļi Petrs Austrevičs (Petras Austrevičius), Vīds Gedvils (Vydas Gedvilas) un Valdemars Valķuns (Valdemaras Valkiūnas). Kopā ar Lietuvas Seima deputātiem vizītē Latvijā ieradīsies arī Lietuvas Nacionālā radio un televīzijas direktors Audrjus Sjauruševičs (Audrius Siauruševičs) un Lietuvas Republikas Ārlietu ministrijas īpašo uzdevumu vēstnieks Neris Germans (Neris Germanas).

Vizītes programma

Pirmdien, 4.aprīlī

10.00........ Tikšanās ar Saeimas deputātu grupas sadarbībai ar Lietuvas parlamentu
priekšsēdētāju Ingmāru Čaklo un grupas deputātiem.
Sarkanajā zālē, Jēkaba ielā 11. TV, foto iespēja tikšanās sākumā.

11.05........ Tikšanās ar Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas priekšsēdētāju Ingrīdu Circeni un komisijas deputātiem, Latvijas Televīzijas ģenerāldirektoru Edgaru Kotu, Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes priekšsēdētāju Ābramu Kleckinu un Mazākumtautību konsultatīvās padomes priekšsēdētāju Romualdu Ražuku.
Sarkanajā zālē, Jēkaba ielā 11. TV, foto iespēja tikšanās sākumā.

13.55........ Tikšanās ar Saeimas Ārlietu komisijas priekšsēdētāju Ojāru Kalniņu un komisijas deputātiem. 
409.telpā, Jēkaba ielā 10/12. TV, foto iespēja tikšanās sākumā.

14.50........ Tikšanās ar Ārlietu ministrijas ģenerālinspektoru un Latvijas puses pārstāvi Ziņojuma par Latvijas Republikas un Lietuvas Republikas sadarbības attīstību nākotnē izstrādei Albertu Sarkani.
310.telpā, K.Valdemāra ielā 3.
Kontaktpersona plašsaziņas līdzekļiem – Ārlietu ministrijas Preses un informācijas nodaļas 2.sekretārs Gints Serafinovičs, tālr.: 67016272.

17.00......... Delegācijas izbraukšana uz Viļņu.
 

Plašsaziņas līdzekļu pārstāvji, kuri nav akreditēti darbam Saeimā, tiek aicināti iepriekš pieteikties Saeimas Preses dienestā.
Par jautājumiem, kas saistīti ar vizītes norisi citās institūcijās un plašsaziņas līdzekļu akreditāciju tajās, lūdzam savlaicīgi sazināties ar vizītes programmā norādītajām konkrētās institūcijas kontaktpersonām.



Saeimas Preses dienests

Sestdien, 20.aprīlī