Saeimā viesosies ES komisārs Andris Piebalgs

(17.03.2011.)

Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa piektdien, 18.martā, tiksies ar Eiropas Savienības (ES) attīstības sadarbības komisāru Andri Piebalgu. Ar ES komisāru Saeimā tiksies arī citi parlamenta deputāti un nevalstiskā sektora pārstāvji.

Saeimas priekšsēdētāja ar Latvijas deleģēto ES komisāru A.Piebalgu pārrunās aktuālos ES dienaskārtības jautājumus, kā arī Saeimas reformu pieredzes nodošanu ES Austrumu partnerības dalībvalstu un citu valstu parlamentiem. Tāpat plānots pārrunāt gaidāmo S.Āboltiņas dalību ES dalībvalstu parlamentu priekšsēdētāju konferencē Briselē, kuras ietvaros Saeimas priekšsēdētājai paredzētas tikšanās ar ES institūciju amatpersonām.

Ar A.Piebalgu rīt tiksies arī Saeimas Eiropas lietu komisijas un Ārlietu komisijas deputāti. Iecerēts pārrunāt ES lauksaimniecības politikas un kohēzijas politikas nākotni, Latvijai būtiskos enerģētikas politikas jautājumus, kā arī ES attīstības sadarbības un vienotās ES ārpolitikas veidošanas jautājumus. Sarunā piedalīsies arī nevalstisko organizāciju pārstāvji no Latvijas Platformas attīstības sadarbībai.

S.Āboltiņa ar A.Piebalgu tiksies piektdien, 18.martā, plkst.9.30 Saeimas priekšsēdētājas Apspriežu zālē, 314.telpā, Jēkaba ielā 11. TV, foto iespēja tikšanās sākumā.

Savukārt Eiropas lietu komisijas un Ārlietu komisijas deputātu tikšanās ar A.Piebalgu būs plkst.10.00 Saeimas Sarkanajā zālē, Jēkaba ielā 11.


Saeimas Preses dienests

Sestdien, 27.aprīlī