Saeimas deputāti ar Polijas vēstnieku pārrunā sadarbību ekonomikā un politikā

(15.02.2011.)

Saeimas deputātu grupa sadarbībai ar Polijas parlamentu otrdien, 15.februārī, ar Polijas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Ježiju Mareku Novakovski (Jerzy Marek Nowakowski) pārrunāja abu valstu sadarbību Eiropas Savienībā, kā arī ekonomisko kontaktu veicināšanas iespējas.

Sarunā puses akcentēja Latvijas un Polijas ciešo partnerattiecību nozīmi gan politikas, gan ekonomikas un kultūras jomā. Īpaša uzmanība veltīta abu valstu ekonomisko kontaktu stiprināšanai. Latvijas un Polijas ekonomiskā sadarbība ir aktīva, tomēr nepietiekami sabalansēta, jo lielāko daļu tajā veido Polijas preču eksports uz mūsu valsti, pauda vēstnieks. Tikšanās gaitā pārrunātas iespējas veicināt Polijas mazo un vidējo uzņēmumu investīcijas Latvijā, it īpaši Latgales reģionā.

Pārrunājot Latvijas un Polijas sadarbību Eiropas Savienībā (ES), puses bija vienisprātis, ka abu valstu intereses ļoti daudzos ES dienaskārtības jautājumos ir līdzīgas un tas dod papildu stimulu apvienot spēkus, lai tās aizstāvētu ES līmenī. Deputātu sadarbības grupas priekšsēdētājs Ivans Klementjevs sarunas gaitā kā nozīmīgu notikumu akcentēja pēc četriem mēnešiem gaidāmo Polijas ES prezidentūru. 

Saeimas deputātu grupā sadarbībai ar Polijas parlamentu strādā 22 deputāti, un tā darbojās arī iepriekšējā Saeimas sasaukumā.
 

Fotogrāfijas no tikšanās pieejamas: https://www.flickr.com/photos/saeima/sets/72157626054554462/with/5447237395/
Izmantojot materiālus, atsauce uz Saeimu obligāta.

Piektdien, 29.martā