Saeimas priekšsēdētāja Daiga Mieriņa parlamentā uzņem Albānijas, Horvātijas, Kipras, Portugāles, Tongas parlamentu spīkerus un uzsver atbalstu Ukrainai

(23.10.2024.)

Starptautiskās Krimas platformas trešā parlamentārā samita ieskaņā Saeimas priekšsēdētāja Daiga Mieriņa trešdien, 23.oktobrī, Saeimas namā uzņēma Albānijas, Horvātijas, Kipras, Portugāles un Tongas parlamentu spīkerus, uzsverot nepieciešamību starptautiskajai sabiedrībai turpināt atbalstīt Ukrainu līdz uzvarai. Samits, kas norisināsies rīt, 24.oktobrī, mūsu galvaspilsētā Ukrainas atbalstam pulcēs delegācijas no aptuveni 50 pasaules valstīm.

Tiekoties ar Albānijas Republikas parlamenta priekšsēdētāju Elisu Spiropali (Elisa Spiropali), Horvātijas Republikas parlamenta priekšsēdētāju Gordanu Jandrokoviču (Gordan Jandroković), Kipras Republikas Pārstāvju palātas priekšsēdētāju Annitu Dimitriu (Annita Demetriou), Portugāles Republikas parlamenta priekšsēdētaju Žuzē Pedru Agiaru-Branku (José Pedro Aguiar-Branco) un Tongas Karalistes parlamenta priekšsēdētāju Fatafehi Fakafanua (Fatafehi Fakafanua), Saeimas priekšsēdētāja pauda pateicību par nerimstošo atbalstu Ukrainai tās cīņā par uzvaru pret agresorvalsti Krieviju.

“Esam pulcējušies Rīgā, lai uzsvērtu Krievijas agresijas globālo ietekmi un turpinātu starptautiski izgaismot agresora pastrādātās zvērības,” pauda D.Mieriņa, akcentējot, ka šim karam jau ir stipra globāla ietekme uz visu pasauli. Tāpat Saeimas priekšsēdētāja izcēla drošības un aizsardzības jautājumus, it īpaši Baltijas reģiona drošības stiprināšanu.

Vienlaikus Saeimas priekšsēdētāja uzsvēra iespējas stiprināt valstu divpusējās attiecības, it īpaši parlamentārā līmenī, kā arī meklējot jaunus sadarbības ceļus ekonomikā, izglītībā, zinātnē, kultūrā un tūrismā. Tāpat D.Mieriņa spīkeriem akcentēja infrastruktūras projekta “Rail Baltica” nozīmi kopējās Eiropas drošības stiprināšanā, kā arī kā potenciālu atbalstu Ukrainas ekonomikai nākotnē.   

D.Mieriņa arī pateicās Albānijas, Horvātijas, Kipras, Portugāles un Tongas parlamentu spīkeriem par dalību rītdienas samitā, kā arī Latvijas kandidatūras atbalstīšanu ANO Drošības padomes vēlēšanās nākamā gada jūnijā.

Ar spīkeriem parlamentā tikās arī Saeimas priekšsēdētājas biedres Zanda Kalniņa-Lukaševica un Antoņina Ņenaševa, Saeimas sekretāra biedrs Jānis Grasbergs, Ārlietu komisijas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece, Eiropas lietu komisijas priekšsēdētājs Edmunds Cepurītis un deputāts Atis Švinka.

Foto no tikšanās ar Albānijas parlamenta priekšsēdētāju: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72177720321449353
Foto no tikšanās ar Horvātijas parlamenta priekšsēdētāju: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72177720321432170
Foto no tikšanās ar Kipras parlamenta priekšsēdētāju: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72177720321448504/
Foto no tikšanās ar Portugāles parlamenta priekšsēdētāju: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72177720321430217/
Foto no tikšanās ar Tongas parlamenta priekšsēdētāju: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72177720321452784
Izmantošanas noteikumi: https://www.saeima.lv/lv/autortiesibas


Saeimas Preses dienests

Sestdien, 26.oktobrī