Saeimas priekšsēdētāja pateicas Latvijas goda konsuliem par ieguldījumu mūsu valsts interešu nešanā pasaulē

(01.07.2024.)
VideoGalerija

“Paldies par personīgo ieguldījumu Latvijas interešu nešanā pasaulē – mēs Latvijā patiesi novērtējam jūsu darbu,” sacīja Saeimas priekšsēdētāja Daiga Mieriņa, pirmdien, 1.jūlijā, Saeimas namā uzņemot Latvijas goda konsulus.

Saeimas priekšsēdētāja akcentēja, ka ir patiess prieks apzināties, ka mūsu ārlietu dienesta un diplomātu pūliņus atbalsta tik kupls draugu pulks, kuri izvēlējušies veltīt savu laiku un likt lietā pieredzi, spējas un kontaktus Latvijas valsts un uzņēmēju attiecību veicināšanai ar plašo pasauli.

“No jums mēs iegūstam ļoti vērtīgu atgriezenisko saiti par to, kā pasaule mūs redz un kas mums pašiem savās mājās varbūt vēl ir pilnveidojams. Lai Latvija kā valsts un mūsu uzņēmēji spēj būt veiksmīgāki un efektīvāki globālajā konkurencē,” uzsvēra D.Mieriņa.

D.Mieriņa izcēla, ka it īpaši šo ģeopolitisko izaicinājumu laikos draudzības saites novērtējam vēl vairāk un mūsu prioritātes ir absolūti skaidras – tās ir drošība un ekonomika.

Runājot par Krievijas agresiju pret Ukrainu, Saeimas priekšsēdētāja akcentēja, ka Krievijas apdraudējumu var atturēt, un svarīgi ir, kā mēs visi kopā uz to reaģējam un atbildam.

“Esam pasaules spēcīgākajā militārajā aliansē – NATO. Pie tam šodien NATO aptver visu mūsu reģionu, ieskaitot Zviedriju un Somiju. Visi aliansē skaidri apzinās, ka no mūsu kopīgās spējas vienādi nostiprināt katru alianses kvadrātcentimetru ir atkarīga mūsu kolektīvā drošība. Mūsu rīcība un lēmumi ir garantija mieram un stabilitātei mūsu reģionā,” teica D.Mieriņa.

Goda konsuli Latvijas uzdevumā veic valsti reprezentējošas un konsulāras funkcijas, šos amata pienākumus uzņemoties brīvprātīgi. Latvijas goda konsuli mūsu valsts intereses pārstāv visos pasaules reģionos – Eiropā, Amerikā, Āzijā, Āfrikā, Austrālijā un Jaunzēlandē. Latvijai dažādās pasaules valstīs ir vairāk nekā 170 goda konsulu, kuri pārstāv dažādas uzņēmējdarbības nozares.

Latvijas goda konsulu sanāksmes Rīgā organizē kopš 2002.gada, un tās notiek ik pēc diviem gadiem. Šādas sanāksmes jau kļuvušas par tradīciju, kas ļauj Latvijai veicināt ekonomisko, kultūras un konsulāro sadarbību, īpaši tajās valstīs, kurās Latvijai nav diplomātisko pārstāvniecību.

Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72177720318382677/with/53827630831
Izmantošanas noteikumi: saeima.lv/lv/autortiesibas

 

Saeimas Preses dienests

Trešdien, 3.jūlijā
12:00  Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas sēde