Saeimas deputāti un darbinieki ikgadējā pavasara talkā sakopj Jāņa Čakstes dzimtas māju apkārtni

(10.05.2024.)
Galerija

Saeimas deputāti un darbinieki piektdien, 10.maijā, ikgadējā pavasara talkā “Dāvana Latvijai” sakopa Jāņa Čakstes dzimtas māju “Auči” apkārtni. Parlamenta talcinieki šogad pavasara talkā sakopa parku, atjaunoja koku stādījumus liepu alejā, stādīja liepas un kastaņus, izveidoja jaunu puķu dobi pie muzeja, kā arī turpināja veidot īpašu burtu taku. 

Saeimas talcinieki “Aučiem” dāvināja ceriņu šķirni ‘Brīve’, kas tika selekcionēta par godu Saeimas simtgadei. Šie ceriņi simboliski vēsta par uzticību mūsu valsts augstākajām vērtībām – brīvībai, neatkarībai un demokrātijai. Par godu Saeimas simtgadei selekcionētā ceriņu šķirne ‘Brīve’ iestādīta arī Neatkarības laukumā pie Jēkaba ielas, Rīgā.

Saeimas pavasara talka ir simboliska dāvana Latvijai, atzīmējot mūsu valsts neatkarības atjaunošanas gadadienu. Šo tradīciju iedibinājis bijušais Saeimas priekšsēdētājs Indulis Emsis. Parlamenta talcinieki iepriekšējos gados ir atjaunojuši Jūrmalas kāpu aizsargjoslu, stādījuši ātri augošas apses un priežu mežu.

Pēdējos 10 gadus talcinieki sakopj Satversmes sapulces prezidenta un pirmā Latvijas Valsts prezidenta Jāņa Čakstes dzimtas māju “Auči” apkārtni, tostarp stādot arī jaunu augļudārzu, atjaunojot veco parku, kā arī ieliekot laika kapsulu ar vēstījumu nākamajām paaudzēm muzeja “Jāņa Čakstes Māja” jaunās ēkas pamatos.

Talkā piedalījās ne tikai Saeimas deputāti un darbinieki, bet arī Jauniešu Saeimas dalībnieki.

Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72177720316828945/with/53711699325
Izmantošanas noteikumi: https://www.saeima.lv/lv/autortiesibas


Saeimas Preses dienests

Pirmdien, 20.maijā
13:50  Saeimas Prezidija sēde