D.Mieriņa Latvijas diplomātisko misiju vadītājiem: nemainīga ārpolitiskā prioritāte ir drošība un atbalsts Ukrainai

(23.01.2024.)
VideoGalerija

“Mūsu prioritāte ir un paliek drošība un Ukraina,” otrdien, 23. janvārī, Saeimas namā uzrunājot Latvijas diplomātisko misiju vadītājus, sacīja Saeimas priekšsēdētāja Daiga Mieriņa, uzsverot, ka mūsu uzdevums ir ar mūsu balsīm, ar mūsu vārdu iespējami drīz panākt Ukrainas uzvaru.

Katram vārdam, ko mēs sakām saviem sabiedrotajiem, ir milzīgs svars, sacīja Saeimas priekšsēdētāja, atzīmējot, ka ne visa pasaule izprot Krievijas agresiju un hibrīdkaru, ko esam pieredzējuši uz savām robežām. “Tieši tāpēc mums ir jāspēj mūsu sabiedrotajiem skaidrot Krievijas agresijas izpausmes,” sacīja D.Mieriņa, pateicoties diplomātisko misiju vadītājiem par viņu neatsveramo darbu.

Tāpat Saeimas priekšsēdētāja uzsvēra nepieciešamību iestāties par Latvijas interesēm, lai mēs savās mājās būtu stipri un ekonomiski neatkarīgi. “Valdības trīs prioritātes ir izglītība, veselība un, protams, aizsardzība, bet tikpat svarīga ir arī ekonomiskā sadarbība,” sacīja D.Mieriņa, aicinot diplomātisko misiju vadītājus dalīties ar priekšlikumiem, lai novērstu šķēršļus Latvijas ekonomiskajai izaugsmei un investīciju piesaistei.

Saeimas priekšsēdētāja kā prioritāti izcēla birokrātijas mazināšanu, lai veidotu ekonomiskai sadarbībai labvēlīgākus apstākļus, lai esam pievilcīgs ekonomiskās sadarbības partneris. D.Mieriņa atzīmēja militāro industriju un sadarbību šajā jomā kā būtisku valsts ārējai un iekšējai drošībai.

Foto:  https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72177720314262982
Izmantošanas noteikumi: https://www.saeima.lv/lv/autortiesibas

 

Saeimas Preses dienests

Svētdien, 28.aprīlī