Saeima lems par lēmuma projektu Ukrainas atbalstam NATO Viļņas samitā

(31.05.2023.)

Saeima ceturtdien, 1.jūnijā, ārkārtas sēdē lems par lēmuma projektu par atbalstu Ukrainai NATO Viļņas samitā.

Pēc ārkārtas sēdes beigām parlaments skatīs 1.jūnija kārtējās sēdes darbakārtību, kurā iekļauti 18 jautājumi. Galīgajā lasījumā plānots lemt par grozījumiem Ukrainas civiliedzīvotāju atbalsta likumā, ar kuriem līdz šī gada 31.decembrim plānots pagarināt esošos atbalsta pasākumus no kara bēgošajiem Ukrainas iedzīvotājiem.

Otrajā lasījumā deputāti rīt skatīs grozījumus Krimināllikumā un Kriminālprocesa likumā, ar kuriem plānots pastiprināt kriminālatbildību par draudiem izdarīt slepkavību vai nodarīt smagus miesas bojājumus.

Vēl otrajā lasījumā plānots lemt par grozījumiem, kas paredz ieviest jaunu doktorantūras modeli, tostarp mainot finansēšanas modeli un paredzot jaunu promocijas procesu.

Deputātiem rīt būs jālemj arī par vairāku jaunu likumprojektu nodošanu izskatīšanai komisijās, tostarp par grozījumiem Latvijas Republikas valsts robežas likumā. Tie paredz regulējumu situācijām, kad nepieciešams īstenot pastiprinātu robežapsardzības režīmu.

Apstiprinātajā sēdes darbakārtībā iesniegtas arī vairākas izmaiņas. Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisija lūgusi parlamentu darbakārtībā iekļaut un pirmajā lasījumā izskatīt izmaiņas Dabas resursu nodokļa likumā saistībā ar fotoelementu paneļu, invertoru un elektrisko akumulatoru fotoelementu paneļu saražotās strāvas uzkrāšanai apsaimniekošanu.

Tāpat Valsts pārvaldes un pašvaldības komisija aicinājusi Saeimu sēdes darbakārtībā iekļaut un konceptuāli skatīt grozījumus, kas paredz pienākumu valsts pārvaldē nodarbinātajiem būt lojāliem Latvijas valstij.

Pulksten 17.00 plānota atbilžu sniegšana uz deputātu jautājumiem.

 

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt