I.Brante: jauniešu uzvedības problēmas ir būtisks jautājums, kas jārisina valsts līmenī

(30.05.2023.)

Bērnu un jauniešu uzvedības problēmas ir būtisks jautājums, kas jārisina valsts un pašvaldību līmenī. Mums kopā ar atbildīgajām iestādēm jāmeklē un jārod tādi risinājumi, kas būtu visefektīvākie un dotu pozitīvus rezultātus darbā ar problemātiskiem bērniem un jauniešiem, otrdien, 30.maijā, pēc sēdes uzsvēra Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas priekšsēdētāja Ieva Brante.

Mums jāizvērtē efektivitāte jau esošajā sistēmā darbam ar bērniem un jauniešiem, kā arī izglītības kvalitāte, sākot ar pirmskolu, pauda komisijas priekšsēdētāja, uzsverot, ka pašlaik rodas iespaids, ka sabiedrība dzīvo divās dažādās realitātēs, kur viena daļa redz un saprot problēmu, bet otra izliekas to neredzam.

Komisijas priekšsēdētāja atzīmēja, ka darbā ar bērniem un jauniešiem būtiski, lai katra izglītības iestāde prot atpazīt ne tikai fizisko vardarbību, bet arī citas vardarbības formas, tāpat nepieciešamas vardarbības izkaušanas programmas.

Šī bija jau otrā komisijas sēde, kurā deputāti iepazinās ar to, kā noris darbs ar bērniem un jauniešiem ar uzvedības traucējumiem un kādi sociālie pakalpojumi tiem tiek nodrošināti. Tāpat diskutēts par sodu un audzinoša rakstura piespiedu līdzekļu piemērošanu bērniem, kuri nonākuši tiesībsargājošo institūciju redzeslokā.

Cilvēktiesību komisijas deputāti sēdē turpināja uzklausīt nevalstisko organizāciju pārstāvjus, kā arī Tieslietu ministrijas, Labklājības ministrijas, Iekšlietu ministrijas, Izglītības un zinātnes ministrijas un citu valsts iestāžu pārstāvjus.

Jautājumu par to, kādas izmaiņas nepieciešamas, lai uzlabotu darbu ar attiecīgajiem bērniem, Cilvēktiesību komisija plāno turpināt skatīt komisijas sēdē 13.jūnijā, informēja I.Brante.

 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 26.aprīlī
09:00  11. Jauniešu Saeima