Z.Kalniņa-Lukaševica Serbijas vēstniekam: atbalstām Rietumbalkānu reģiona iekļaušanos Eiropas Savienībā

(25.05.2023.)
VideoGalerija

“Latvija atbalsta Serbijas un visa Rietumbalkānu reģiona integrācijas procesu Eiropas Savienībā,” sacīja Saeimas priekšsēdētāja biedre Zanda Kalniņa-Lukaševica ceturtdien, 25.maijā, parlamentā tiekoties ar Serbijas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Draganu Momčiloviču (Dragan Momčilović). Vēstnieks parlamentā bija ieradies atvadu vizītē.

Saeimas priekšsēdētāja biedre akcentēja, ka Eiropas Savienības (ES) dienaskārtības priekšplānā ir paplašināšanās jautājums. Īpaša nozīme tiek piešķirta kandidātvalstu spējai pievienoties ES kopējai ārpolitikai.  Vēlamies paļauties uz Serbiju kā uzticamu partneri, kas ir apņēmies ievērot Eiropas Savienības pamatvērtības.

Vēstnieks apliecināja Serbijas atbalstu Ukrainas teritoriālajai integritātei, kā arī uzsvēra Serbijas mērķi kļūt par Eiropas Savienības dalībvalsti. Vēstnieks pauda ieinteresētību stiprināt Latvijas un Serbijas parlamentārās attiecības, tostarp, lai gūtu plašāku ieskatu Latvijas pieredzē eirointegrācijas ceļā.

Spriežot par situāciju Balkānu reģionā, Z.Kalniņa-Lukaševica uzsvēra, ka viss reģions un Eiropa būtu ieguvēji no Serbijas un Kosovas attiecību normalizēšanas. Būtiski atturēties no jebkādām darbībām, kas varētu apdraudēt stabilitāti, akcentēja Saeimas priekšsēdētāja biedre.

 

Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72177720308561499
Izmantošanas noteikumi: https://www.saeima.lv/lv/autortiesibas

 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā