Z.Kalniņa-Lukaševica: Latvija ar lielu atbildību turpinās pildīt NATO kontaktpunkta vēstniecības Baku funkcijas

(24.05.2023.)
Galerija

“Ciešāka NATO un Azerbaidžānas partnerība ir sevi pierādījusi kā abpusēji izdevīga, uzticama un konsekventa. Latvija aktīvi turpinās pildīt NATO kontaktpunkta vēstniecības Baku funkcijas,” sacīja Saeimas priekšsēdētāja biedre, Eiropas Padomes Parlamentārās asamblejas (EPPA)  Latvijas delegācijas vadītāja Zanda Kalniņa-Lukaševica trešdien, 24.maijā, sarunā ar  Azerbaidžānas delegācijas EPPA vadītāju Samadu Sejidovu (Samad Seyidov) un Azerbaidžānas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Elnuru Sultanovu (Elnur Sultanov).

Saeimas priekšsēdētāja biedre pauda gandarījumu par iespēju pagarināt Latvijas vēstniecības Baku kā NATO kontaktpunkta vēstniecības Azerbaidžānā mandātu līdz nākamajam gadam.

Spriežot par situāciju Dienvidkaukāza reģionā, Z.Kalniņa-Lukaševica uzsvēra, ka ir būtiski rast ilgtspējīgu mieru starp Azerbaidžānu un Armēniju.

Saeimas priekšsēdētāja biedre aicināja Latviju un Azerbaidžānu kopā turpināt atbalstīt iniciatīvas starptautiskajās organizācijās, kas pieprasa Krievijai pārtraukt karu Ukrainā, paredz sniegt humāno palīdzību Ukrainas iedzīvotājiem un izmeklēt agresora pastrādātos noziegumus.

S.Sejidovs apsveica Latviju ar Eiropas Padomes Ministru komitejas vadības pārņemšanu un vēlēja veiksmi prezidentūras pienākumu īstenošanā.

 

Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72177720308527105
Izmantošanas noteikumi: https://www.saeima.lv/lv/autortiesibas

 

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt