Zanda Kalniņa-Lukaševica Saeimā tiekas ar Bundestāga Vācijas-Baltijas deputātu sadarbības grupas vadītāju Aleksandru Grāfu Lambsdorfu

(18.05.2023.)
VideoGalerija

Saeimas priekšsēdētāja biedre, deputātu grupas sadarbības veicināšanai ar Vācijas parlamentu vadītāja Zanda Kalniņa-Lukaševica ceturtdien, 18.maijā, tikās ar Vācijas Federatīvās Republikas Bundestāga Vācijas-Baltijas deputātu sadarbības grupas vadītāju Aleksandru Grāfu Lambsdorfu (Alexander Graf Lambsdorff). Lai stiprinātu valstu politisko sadarbību, reģiona drošību un ekonomisko izaugsmi, Z.Kalniņa-Lukaševica un Grāfs Lambsdorfs apņēmās veidot ciešu parlamentāro sadarbību arī turpmāk.

Z.Kalniņa-Lukaševica un A.Lambsdorfs pauda atbalstu Ukrainai un bija vienisprātis par nepieciešamību turpināt nodrošināt tai plašu atbalstu cīņā pret agresoru.

Puses pārrunāja infrastruktūras projekta “Rail Baltica” nozīmi Eiropas drošības stiprināšanā un ekonomikas attīstībā. Saeimas priekšsēdētāja biedre izcēla nozīmīgo Vācijas uzņēmumu iesaisti “Rail Baltica” attīstībā un aicināja šo projektu izmantot, lai stiprinātu valstu savstarpējās ekonomiskās attiecības. A.Lambsdorfs piekrita, papildinot, ka nākotnē īpaši jāpievērš uzmanība dzelzceļa digitālās infrastruktūras savietojamībai.

Turpinot spriest par Latvijas un Vācijas ekonomiskā dialoga stiprināšanu, Z.Kalniņa-Lukaševica atzīmēja sadarbības iespējas 5G tehnoloģiju jomā, uzsverot, ka Latvija spēj piedāvāt pilnībā NATO teritorijā ražotas tehnoloģijas. Tāpat Saeimas priekšsēdētāja biedre izcēla 5G tehnoloģiju potenciālu militārajā jomā, pieminot 5G testēšanas iespējas Latvijā.

 

Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72177720308359486
Izmantošanas noteikumi: https://www.saeima.lv/lv/autortiesibas

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 25.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 25.aprīļa kārtējā sēde
10:30  Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas sēde
12:33  Publisko izdevumu un revīzijas komisijas sēde
17:00  2024.gada 25.aprīļa atbilžu sniegšana uz deputātu jautājumiem - atcelta