Jānis Grasbergs: novērtējam augsta līmeņa parlamentāro dialogu starp Latviju un Azerbaidžānu

(16.05.2023.)
VideoGalerija

“Mēs novērtējam augsta līmeņa politisko un parlamentāro dialogu starp Latviju un Azerbaidžānu un mūsu valstu sadarbību starptautiskās organizācijās,” sacīja Saeimas priekšsēdētāja biedrs Jānis Grasbergs otrdien, 16.maijā, sarunā ar Azerbaidžānas Republikas parlamenta deputātu delegāciju.

Saeimas priekšsēdētāja biedrs tikās ar Azerbaidžānas parlamenta deputātiem Kamranu Bairamovu (Kamran Bayramov) un Asimu Mollazade (Asim Mollazade), kā arī Azerbaidžānas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Elnuru Sultanovu (Elnur Sultanov).

Spriežot par sadarbību starptautiskajās organizācijās, J.Grasbergs uzsvēra – šobrīd ir kritiski svarīgi iestāties par mieru. Saeimas priekšsēdētāja biedrs un Azerbaidžānas parlamenta delegācija norādīja arī uz Ukrainai sniegtā atbalsta nozīmību.

Tikšanās laikā tika akcentēta Latvijas un Azerbaidžānas veiksmīgā līdzšinējā sadarbība ekonomikā. Puses bija vienisprātis, ka tiešie aviosavienojumi dod iespējas vēl plašāk attīstīt biznesa kontaktus un veicināt sadarbību tūrisma nozarē.

Saeimas priekšsēdētāja biedrs un Azerbaidžānas parlamenta deputāti pārrunāja arī energoapgādes drošuma, tostarp energoneatkarības jautājumus. Azerbaidžānas deputāti izcēla veiktās investīcijas infrastruktūrā un pārejā uz atjaunīgo enerģiju.

 

Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72177720308325203
Izmantošanas noteikumi: https://www.saeima.lv/lv/autortiesibas

 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 19.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 19.aprīļa ārkārtas sēde