Pieteikšanās Jauniešu Saeimai un balsošana par jauniešu idejām pagarināta līdz 6.aprīlim

(27.03.2023.)

15 līdz 20 gadus veci jaunieši vēl līdz 6.aprīlim aicināti kandidēt parlamenta projektā “Jauniešu Saeima”. Tāpat līdz 6.aprīlim pagarināta arī balsošana par jauniešu idejām. Projekts norisināsies desmito reizi, un šogad tā vadmotīvs ir “Latvija izvēlas demokrātiju”. Plānots, ka 10.Jauniešu Saeima parlamentā pulcēsies 21.aprīlī.

Lai kļūtu par projekta dalībnieku, jaunieši aicināti pieteikt savu ideju virtuālajās vēlēšanās interneta vietnē – vēlēšanu platformā – www.jauniesusaeima.lv – par kādu no četrām tēmām: demokrātiju, brīvību, neatkarību vai izglītību.

Piedaloties vēlēšanās, katram jaunietim jākandidē atsevišķi. Tāpat kā Saeimas vēlēšanās, arī Jauniešu Saeimas vēlēšanu laikā kandidāti sacenšas par vēlētāju atbalstu. Balsošana par idejām noslēgsies 6.aprīlī.

10.Jauniešu Saeimā ievēlētie 100 jaunieši, par kuru idejām būs saņemts lielākais balsu skaits, 21.aprīlī pulcēsies Saeimas namā, lai klātienē iepazītu likumdevēja darba specifiku un no parlamenta tribīnes uzrunātu vienaudžus par jauniešu līdzdalību. Plānots, ka Jauniešu Saeimas sēdi vadīs Saeimas priekšsēdētājs Edvards Smiltēns, bet darbu komisijās – projektā iesaistīto komisiju priekšsēdētāji: Raimonds Bergmanis, Rihards Kols, Andris Sprūds un Agita Zariņa-Stūre.

Darbība Jauniešu Saeimā ir pietuvināta reālajam parlamenta darbam – likumu izstrādes procesam komisijās un Saeimas sēdēs. 10.Jauniešu Saeimas deputātiem būs iespēja strādāt kādā no četrām komisijām: Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijā, Ārlietu komisijā, Eiropas lietu komisijā vai Izglītības, kultūras un zinātnes komisijā.

 

Informācija par projektu: www.jauniesusaeima.lv

Plakāts

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā