Zanda Kalniņa-Lukaševica piedalīsies EPPA pastāvīgās komitejas sēdē Hāgā

(01.03.2023.)

Saeimas priekšsēdētāja biedre, Latvijas delegācijas Eiropas Padomes Parlamentārajā asamblejā (EPPA) vadītāja Zanda Kalniņa-Lukaševica 2. un 3.martā uzturēsies Hāgā, Nīderlandē, kur piedalīsies EPPA pastāvīgās komitejas sēdē.

Ņemot vērā tuvojošos Latvijas prezidentūru Eiropas Padomes Ministru komitejā, Saeimas priekšsēdētājas biedre pilda arī Parlamentārās asamblejas Biroja (prezidija) locekļa pienākumus. Biroja sanāksmē paredzēts lemt par papildu darba kārtības punkta iekļaušanu komitejas sēdes darba kārtībā un līdz ar to organizēt debates par atbalstu Ukrainai gadu kopš Krievijas pilna mēroga iebrukuma un Eiropas Padomes lomu, atbalstot Ukrainu. Tāpat arī plānots apspriest un apstiprināt Parlamentārās asamblejas aprīļa sesijas darba kārtību.

Komitejas sēdē EPPA parlamentārieši spriedīs par Eiropas solidaritāti patvēruma un starptautiskās aizsardzības kontekstā un kultūras ceļiem kā platformām starpkultūru dialogam. Tāpat asamblejas locekļi debatēs par tiešsaistes izglītības un pētniecības veicināšanu pāri valstu robežām, kā arī citiem jautājumiem. Pastāvīgās komitejas ietvaros notiks viedokļu apmaiņa par Eiropas Padomes nākotni, gatavojoties ceturtajam Eiropas Padomes valstu un valdību vadītāju samitam, kas notiks Islandes galvaspilsētā Reikjavīkā 16. un 17.maijā.

Abu dienu laikā notiks Baltijas valstu un Ukrainas delegāciju vadītāju neformālās konsultācijas tā dēvētajā Baltic+ grupas formātā par turpmāko rīcību aprīļa sesijas laikā Strasbūrā, kā arī turpināsies viedokļu apmaiņa par ad hoc starptautiska tribunāla izveidi, lai sauktu pie atbildības Krievijas Federāciju par pastrādātajiem agresijas noziegumiem pret Ukrainu.

 

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 18.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 18.aprīļa kārtējā sēde
12:30  Fotogrāfiju izstādes “Latgalietis XXI gadsimtā” atklāšana
17:00  2024.gada 18.aprīļa atbilžu sniegšana uz deputātu jautājumiem - atcelta