Saeima ārkārtas sēdē pieminēs Krievijas pilna mēroga iebrukuma Ukrainā gadadienu

(23.02.2023.)

Pieminot Krievijas pilna mēroga iebrukuma Ukrainā gadadienu, Saeima piektdien, 24.februārī, sanāks uz ārkārtas sēdi. Ar klusuma brīdi parlamentārieši pieminēs visus Krievijas agresijas upurus - tūkstošiem Ukrainas karavīru un civiliedzīvotāju. Ārkārtas sēde sāksies pulksten 8.50.

Sēdē uzrunu teiks Valsts prezidents Egils Levits, Saeimas priekšsēdētājs Edvards Smiltēns un Ministru prezidents Krišjānis Kariņš. Attālināti Saeimas deputātus uzrunās Ukrainas parlamenta (Verkhovna Rada) priekšsēdētājs Ruslans Stefančuks (Ruslan Stefanchuk). Sēdē aicināti piedalīties arī ārvalstu diplomātiskā korpusa pārstāvji.

Sēdes norisei varēs sekot līdzi tiešraidē Saeimas mājaslapā un parlamenta Facebook kontā, kā arī Latvijas Radio un Latvijas Televīzijā.

Pirms ārkārtas sēdes pulksten 8.15 Saeimas nama pagalmā notiks Krievijas agresijas karā pret Ukrainu kritušo piemiņas brīdis. Godinot kritušo piemiņu, Saeimas Prezidija locekļi un deputāti pēc aizlūguma noliks svecītes.

 

Informācija medijiem:
Fotogrāfiem un operatoriem ierašanās Saeimas Sēžu zālē līdz pulksten 8.40.
Ierodoties uz ārkārtas sēdi, lūdzam ģērbties lietišķi.
Mediju pārstāvjus, kuriem nav pastāvīgās akreditācijas darbam Saeimā, Saeimas 24.februāra ārkārtas sēdes atspoguļošanai lūdzam savlaicīgi pieteikties, rakstot e-pastu prese@saeima.lv vai zvanot uz tālruni 67087244.

Saeimas Preses dienests

Sestdien, 20.aprīlī