Saeimas priekšsēdētājs pateicas Korejas Republikas vēstniekam par ieguldījumu valstu sadarbības stiprināšanā

(28.12.2022.)
VideoGalerija

Saeimas priekšsēdētājs Edvards Smiltēns, trešdien, 28.decembrī, tiekoties ar Korejas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Songdžinu Hanu (Seong-Jin Han), pateicās par vēstnieka ieguldījumu valstu sadarbības stiprināšanā. Vēstnieks parlamentā bija ieradies atvadu vizītē.

S.Hans ir pirmais rezidējošais Korejas Republikas vēstnieks Latvijā, un Saeimas priekšsēdētājs uzsvēra, ka vēstniecības atvēršana Latvijā ir bijis spēcīgs impulss abu valstu dialoga aktivizēšanai.

Puses pārrunāja Krievijas karu Ukrainā. E.Smiltēns pateicās Korejas Republikai par stingro atbalstu Ukrainai. “Korejas Republika ir daudz darījusi, lai atbalstītu brīvību, neatkarību un demokrātiju,” sacīja Saeimas priekšsēdētājs. Vēstnieks apliecināja Korejas Republikas solidaritāti Ukrainai un sabiedrotajām valstīm.

Lai nodrošinātu mieru un kārtību pasaulē, būtiski ir panākt, lai Krievija uzņemtos atbildību par pastrādātajiem noziegumiem, sacīja Saeimas priekšsēdētājs, uzsverot, ka “mums ir jādara viss iespējamais, lai apturētu šo vājprātu”.

 

Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72177720304786517
Izmantošanas noteikumi: https://www.saeima.lv/lv/autortiesibas

 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā