Saeimas priekšsēdētājs Īrijas vēstniecei: augstu vērtējam lielisko sadarbību diasporas jautājumos

(07.12.2022.)
VideoGalerija

“Mēs augstu vērtējam Īrijas un Latvijas ciešās un draudzīgās attiecības un lielisko sadarbību diasporas jautājumos,” sacīja Saeimas priekšsēdētājs Edvards Smiltēns, trešdien, 7.decembrī, tiekoties ar Īrijas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieci Latvijas Republikā Īmeru Frīlu (Eimear Friel).

Gan Latvija, gan Īrija šogad svin parlamenta un konstitūcijas simtgadi, atzīmēja E.Smiltēns un vēstniece. Puses uzsvēra, ka šis ir svarīgs brīdis, lai novērtētu neatkarības un demokrātijas nozīmīgumu.

Galvenais šā brīža dienaskārtības jautājums ir drošība, pauda E.Smiltēns, ar vēstnieci pārrunājot Krievijas īstenotās karadarbības Ukrainā sekas. Saeimas priekšsēdētājs un vēstniece bija vienisprātis, ka valstīm kopā jāturpina sniegt visa veida atbalsts Ukrainai.

E.Smiltēns akcentēja veiksmīgo līdzšinējo Latvijas un Īrijas ekonomisko sadarbību. Puses sprieda, ka būtiskākais izaicinājums ekonomikā šobrīd ir energoresursu nodrošinājums. Saeimas priekšsēdētājs un vēstniece pārrunāja turpmākās sadarbības iespējas, tostarp digitālajā sektorā.

 

Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72177720304270326
Izmantošanas noteikumi: https://www.saeima.lv/lv/autortiesibas

 

Saeimas Preses dienests

Sestdien, 20.aprīlī