Edvards Smiltēns Čehijas vēstniecei: šis ir drosmīgu lēmumu laiks

(24.11.2022.)
VideoGalerija

“Eiropā šobrīd norisinās traģiski notikumi. Šis laiks ir ne vien briesmu pilns, bet arī paver iespējas drosmīgiem lēmumiem, kas veidos mūsu turpmāko nākotni,” uzsvēra Saeimas priekšsēdētājs Edvards Smiltēns, ceturtdien, 24.novembrī, parlamentā tiekoties ar Čehijas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieci Latvijas Republikā Janu Hinkovu (Jana Hynkova).

Saeimas priekšsēdētājs sacīja, ka mums kopā ar Ukrainu ir jāuzvar Krievijas karš Ukrainā. “Ja mēs to zaudēsim, visa pasaule grims tumsā,” sacīja E.Smiltēns. Saeimas priekšsēdētājs akcentēja, ka ir jāturpina izdarīt spiedienu uz Krieviju, lai tā pārtrauktu karadarbību un uzņemtos atbildību par pastrādātajiem noziegumiem.

E.Smiltēns un J.Hinkova bija vienisprātis par Latvijas un Čehijas ciešo un veiksmīgo dialogu. Vēstniece pateicās Latvijai par atbalstu Čehijas prezidentūras Eiropas Savienības Padomē ietvaros izvirzītajām prioritātēm, tostarp centieniem atbalstīt un sniegt palīdzību Ukrainai.

J.Hinkova akcentēja, ka mūsu valstis ir līdzīgi domājošas kā Eiropas Savienības līmenī, tā globālajā dienaskārtībā. Vēstniece uzsvēra, ka no Čehijas karavīru dienesta Latvijā ieguvēji esam mēs visi, gan stiprinot reģiona drošību, gan karavīriem starptautiskā vidē apgūstot jaunas prasmes un zināšanas.

Pārspriežot valstu ekonomisko dialogu, E.Smiltēns uzsvēra nepieciešamību meklēt jaunas sadarbības iespējas, īpaši izceļot inovāciju jomu. Tāpat puses pārsprieda sadarbības pilnveidošanas iespējas aizsardzības industrijā, transporta jomā un farmācijā.

 

Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72177720303952769
Izmantošanas noteikumi: https://www.saeima.lv/lv/autortiesibas

 

Saeimas Preses dienests

Sestdien, 20.aprīlī