Atvērto durvju dienā Saeimas namu apmeklējuši teju 1800 interesentu

(14.10.2022.)
VideoGalerija

Saeimas namā piektdien, 14.oktobrī, aizvadīta Atvērto durvju diena, kuras laikā parlamentā viesojās teju 1800 interesentu. Viesiem bija iespēja iepazīties ar parlamenta simtgadei veltīto ekspozīciju “Saeima – 100”, kā arī apskatīt Saeimas Sēžu zāli un citas greznās reprezentācijas telpas.

Parlamenta simtgadei veltītās ekspozīcijas centrālais elements ir Saeimas nama krēsli. Gan greznas mēbeles, kas rotā parlamenta reprezentācijas telpas, gan gluži funkcionāli biroja krēsli – tie visi ir nozīmīgu notikumu liecinieki, kas cauri laikiem bijuši klāt gan mūsu valstij izšķirīgos brīžos, gan parlamenta darba ikdienā. Parlamenta viesiem bija iespēja aplūkot īpašu vēstures liecību – starpkaru perioda oriģinālo Saeimas Prezidija krēslu.

Atvērto durvju dienas apmeklētāji varēja aplūkot arī ilggadējā parlamenta priekšsēdētāja Paula Kalniņa 150 gadu jubilejai veltīto izstādi “Bez demokrātijas nebūs Latvijas” un iepazīt viņa dzīvesstāstu. P.Kalniņš savulaik bija kvēls demokrātijas idejas uzturētājs un aizstāvis, darbojies Tautas padomē, bijis Satversmes sapulces loceklis, piedalījies Satversmes projekta izstrādē, kā arī ticis ievēlēts visos Saeimas sasaukumos starpkaru posmā un bijis pirmo četru Saeimas sasaukumu priekšsēdētājs. No 1944.gada rudens līdz savai nāves dienai 1945.gadā P.Kalniņš bija arī Valsts prezidenta pienākumu izpildītājs.

Atvērto durvju dienā ikviens interesents varēja bez maksas nosūtīt īpašu Latvijas parlamenta simtgadei veidotu pastkarti uz jebkuru vietu Latvijā un nofotografēties fotostūrītī. Saeimas nama apmeklētāji varēja iegūt arī informāciju par parlamenta organizēto jauniešu fotokonkursu “Brīvība. Neatkarība. Demokrātija”, kas rīkots, atzīmējot Saeimas simtgadi un gatavojoties Lāčplēša dienai.

Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72177720302873061
Izmantošanas noteikumi: https://www.saeima.lv/lv/autortiesibas

Saeimas Preses dienests

Otrdien, 16.aprīlī
08:30  Juridiskās komisijas Krimināltiesību un sodu politikas apakškomisijas sēde
09:40  Saeimas Prezidija sēde
10:00  Juridiskās komisijas sēde
10:00  Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas sēde
10:00  Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas sēde
10:00  Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas sēde
10:00  Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas sēde
10:00  Sociālo un darba lietu komisijas sēde
10:30  Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas sēde
12:00  Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas Eksporta un konkurētspējas apakškomisijas un Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas Iekšējās drošības apakškomisijas kopsēde
12:00  Juridiskās komisijas Satversmes un tiesu politikas apakškomisijas sēde
13:00  Sociālo un darba lietu komisijas Sabiedrības veselības apakškomisijas sēde
13:00  Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas Administratīvi teritoriālās reformas rezultātu izvērtēšanas apakškomisijas sēde
14:00  Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas Ēnu ekonomikas apkarošanas apakškomisijas sēde
14:00  Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas Augstākās izglītības, zinātnes un cilvēkkapitāla apakškomisijas sēde