Vēl līdz 7.oktobrim aicina pieteikties Atvērto durvju dienai Saeimā

(30.09.2022.)

Vēl līdz 7.oktobrim interesenti aicināti pieteikties Atvērto durvju dienai Saeimā, kas norisināsies 14.oktobrī. Apmeklētājiem būs iespēja iepazīties ar parlamenta simtgadei veltīto ekspozīciju “Saeima – 100”, kā arī apskatīt Saeimas Sēžu zāli un citas greznās reprezentācijas telpas.

Parlamenta simtgadei veltītās ekspozīcijas centrālais elements ir Saeimas nama krēsli. Gan greznas mēbeles, kas rotā parlamenta reprezentācijas telpas, gan gluži funkcionāli biroja krēsli – tie visi ir nozīmīgu notikumu liecinieki, kas cauri laikiem bijuši klāt gan mūsu valstij izšķirīgos brīžos, gan parlamenta darba ikdienā. Parlamenta viesiem būs iespēja aplūkot īpašu vēstures liecību – starpkaru perioda oriģinālo Saeimas Prezidija krēslu.

Atvērto durvju dienas apmeklētāji varēs aplūkot arī ilggadējā parlamenta priekšsēdētāja Paula Kalniņa 150 gadu jubilejai veltīto izstādi “Bez demokrātijas nebūs Latvijas” un iepazīt viņa dzīvesstāstu. P.Kalniņš savulaik bija kvēls demokrātijas idejas uzturētājs un aizstāvis, darbojies Tautas padomē, bijis Satversmes sapulces loceklis, piedalījies Satversmes projekta izstrādē, kā arī ticis ievēlēts visos Saeimas sasaukumos starpkaru posmā un bijis pirmo četru Saeimas sasaukumu priekšsēdētājs. No 1944.gada rudens līdz savai nāves dienai 1945.gadā P.Kalniņš bija arī Valsts prezidenta pienākumu izpildītājs.

Ikviens interesents varēs bez maksas nosūtīt īpašu Latvijas parlamenta simtgadei veidotu pastkarti uz jebkuru vietu Latvijā un nofotografēties fotostūrītī. Saeimas nama apmeklētāji varēs iegūt arī informāciju par parlamenta organizēto jauniešu fotokonkursu “Brīvība. Neatkarība. Demokrātija”, kas rīkots, atzīmējot Saeimas simtgadi un gatavojoties Lāčplēša dienai.

14.oktobrī Saeimas nams apmeklētājiem būs atvērts no pulksten 10.00 līdz 18.00, un interesenti aicināti ierasties gan grupās, gan individuāli. Ņemot vērā, ka Saeimas ēkā vienlaikus var atrasties ierobežots apmeklētāju skaits, priekšroka būs tiem, kuri savu apmeklējumu būs pieteikuši iepriekš.

Papildu informācija par pasākumu: https://www.saeima.lv/lv/sabiedribas-lidzdaliba/atverto-durvju-diena-saeima

 

Saeimas Preses dienests

Sestdien, 20.aprīlī