Inese Voika un Ēģiptes ārlietu ministra vietnieks spriež par enerģētiskās drošības stiprināšanu

(16.09.2022.)
VideoGalerija

Saeimas sekretāra biedre Inese Voika piektdien, 16.septembrī, parlamentā tikās ar Ēģiptes Arābu Republikas ārlietu ministra vietnieku Eiropas lietās Ihabu Ahmedu Talātu Nasru (Ihab Ahmed Talaat Nasr) un pārsprieda enerģētiskās drošības stiprināšanu un citus jautājumus, kas valstīm jārisina pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā.

Saeimas sekretāra biedre uzsvēra Ēģiptes lomu reģiona enerģētiskās neatkarības veicināšanā no Krievijas, tostarp pārspriežot Eiropas Savienības vienošanos ar Izraēlu un Ēģipti par dabasgāzes importu.

I.Voika uzsvēra, ka Latvija ir viena no aktīvākajām Ukrainas atbalstītājām, sniedzot gan militāro, gan civilo palīdzību, kā arī strādājot starptautiskajās organizācijās. Ēģiptes ārlietu ministra vietnieks izcēla Ēģiptes valsts nostāju, ar balsojumiem ANO parādot atbalstu Ukrainai.

Saeimas sekretāra biedre pauda atzinību par Ēģiptes straujo progresu un ambīcijām digitālajā jomā, un puses bija vienisprātis par iespējām attīstīt ciešāku sadarbību informācijas un komunikācijas tehnoloģiju, kā arī augstākās izglītības jomā.

“Sadarbība starptautiskajās organizācijās ir ļoti būtiska, un to panākumus veido divpusējās attiecībās ieliktie pamati. Paužam gandarījumu par Latvijas un Ēģiptes lielisko partnerību,” sacīja I.Voika. Tāpat puses atbalstīja iespēju uzsākt ciešāku dialogu parlamentārā līmenī.

 


Fot
o: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72177720302128755
Izmantošanas noteikumi: https://www.saeima.lv/lv/autortiesibas

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā