Saeimā atklāj jauniešu fotokonkursa “Sardzē par visdārgāko” uzvarētāju darbu izstādi

(08.09.2022.)
VideoGalerija

Parlamentā ceturtdien, 8.septembrī, atklāta jauniešu fotokonkursa “Sardzē par visdārgāko” uzvarētāju darbu izstāde.

“Jūs esat mūsu nākotne, arī jums Latvija būs jāsargā un jādara droša,” uzrunājot konkursa uzvarētājus, sacīja Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece. Saeimas priekšsēdētāja pauda gandarījumu, ka fotogrāfiju autori, domājot par Latviju, attēlos ir atveidojuši to, kas pašiem ir personīgi tuvs. 

Saeimas priekšsēdētāja atzīmēja, ka fotokonkursa uzvarētāju darbu izstāde atklāta dienā, kurā 13.Saeima pulcējas uz pirmo rudens sesijas sēdi. Turpinām darbu Latvijas valstiskuma stiprināšanai, sacīja I.Mūrniece, atzīmējot 13.Saeimas paveikto un vēl veicamos darbus.

Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas priekšsēdētājs Juris Rancāns izstādes atklāšanā uzsvēra: “Patiess prieks, ka tik daudz jauniešu savos darbos atzīmē, ka visdārgākais, ko sargāt, ir mūsu Latvijas kultūra un tradīcijas. Tas viss kopā ir mūsu identitātes sastāvdaļa.”

Konkursa uzvarētājus sveica 4.maija deklarācijas kluba prezidente Velta Čebotarenoka, Nacionālo bruņoto spēku (NBS) komandiera biroja priekšnieks komandleitnants Valdis Andersons, Zemessardzes komandieris Egils Leščinskis, Jaunsardzes centra direktors Aivis Mirbahs, bijušais NBS komandieris Gaidis Andrejs Zeibots un bijušais NBS komandieris Raimonds Graube.

Apbalvoti fotogrāfiju autori – Edgars Ancītis, Jekaterina Andrejeva, Laura Kristīne Anšance, Annija Balčūne, Līga Gredzena, Vladislavs Jacko, kurš iekļuvis uzvarētāju pulkā ar diviem darbiem, Kristiāna Mame, Viktorija Maskaļonoka, Jūlija Naumova, Zane Ozola, Elina Rogovska, Bogdans Stepanovs un Evelīna Marta Svekre -, kā arī viņu pedagogi.

Pēc izstādes atklāšanas konkursa uzvarētāji un viņu pedagogi devās ekskursijā pa Saeimas namu, kā arī apmeklēja Zemessardzes 17.kaujas atbalsta bataljona bāzi.

Konkursā 15–25 gadus veci jaunieši tika aicināti iesūtīt pašu uzņemtas fotogrāfijas, kurās būtu redzams tas, kas pašam autoram ir visdārgākais un sargājams. To, atzīmējot Zemessardzes 30.gadadienu un gatavojoties Lāčplēša dienai, 2021.gadā organizēja Saeima. Konkursu rīkoja Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisija sadarbībā ar Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem (NBS) un Jaunsardzes centru. Ņemot vērā epidemioloģisko situāciju valstī un rekomendācijas Covid-19 ierobežošanai, izstādes atklāšana tika pārcelta uz vēlāku laiku.

 

 

Konkursa uzvarētāju darbi: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157720039479409
Foto no atklāšanas pasākuma: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72177720301935591
Izmantošanas noteikumi: https://www.saeima.lv/lv/autortiesibas

 

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 18.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 18.aprīļa kārtējā sēde
12:30  Fotogrāfiju izstādes “Latgalietis XXI gadsimtā” atklāšana
17:00  2024.gada 18.aprīļa atbilžu sniegšana uz deputātu jautājumiem - atcelta