Izglītības sistēmas mijiedarbībai vidējās un augstākās izglītības posmā veltīts forums

(10.06.2022.)

Lai meklētu labākos risinājumus, kas nodrošinātu vispārējās un augstākās izglītības savstarpējo sasaisti, kā arī salāgotu izglītības saturu un atbalstu, piektdien, 10.jūnijā, Rīgas Tehniskajā universitātē (RTU) norisinājās forums “Izglītības sistēmas mijiedarbība vidējās un augstākās izglītības posmā”. Forumu organizēja Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisija sadarbībā ar Izglītības un zinātnes ministriju un RTU, un tas bija turpinājums jau iepriekšējos gados notikušajiem konferenču cikliem.

Forumu atklāja Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas priekšsēdētājs Arvils Ašeradens, izglītības un zinātnes ministre Anita Muižniece un RTU rektors Leonīds Ribickis. Pasākums pulcēja izglītības politikas veidotājus, mācībspēkus, lietpratējus, kā arī citus interesentus.

Foruma dalībnieki sprieda par vidusskolas padziļināto kursu komplektu (izvēļu grozu) piedāvājumu Latvijas skolās un skolēnu izvēles statistiku, kā arī pārrunāja nepieciešamās izglītības finansēšanas sistēmas izmaiņas.

Tāpat tika spriests par izglītības sistēmas attīstības prognozēšanu, plānošanu un vadību reģionālā līmenī, kā arī diskutēja par skolvadības labo praksi un to, kā nodrošināt skolas pedagogu sastāvu un darbu.

Foruma dalībnieki pārrunāja arī jautājumus saistībā ar izglītības kvalitātes nodrošināšanas pamatprincipiem un izglītības procesu monitoringu izglītības iestādes, pašvaldības un valsts līmenī. Tāpat tika spriests arī par risinājumiem augstskolu iesaistei eksakto mācību priekšmetu satura nodrošināšanā un intereses veicināšanā par studijām zinātnes, tehnoloģiju, inženierzinātnes un matemātikas jomās.

Norisinājās arī grupu darbs, kurā foruma dalībnieki meklēja risinājumu, kā nodrošināt vispārējās un augstākās izglītības posmu savstarpējo sasaisti un salāgotu izglītības saturu un atbalstu.

Forums “Izglītības sistēmas mijiedarbība vidējās un augstākās izglītības posmā” norisinājās piektdien, 10.jūnijā, RTU auditoriju mājā “Domus Auditorialis” Zunda krastmalā 8, Rīgā. Tā norisei bija iespējams sekot līdzi arī Saeimas mājaslapā www.saeima.lv.

Arvils Ašeradens uzsver mijiedarbības lomu starp izglītības posmiem kvalitatīvu zināšanu un prasmju nodrošināšanā

Konferences materiāli

Programma

Fotogrāfijas 

Video

Ceturtdien, 25.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 25.aprīļa kārtējā sēde
10:30  Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas sēde
12:33  Publisko izdevumu un revīzijas komisijas sēde
17:00  2024.gada 25.aprīļa atbilžu sniegšana uz deputātu jautājumiem - atcelta