Inese Lībiņa-Egnere: visām ES valstīm Krievijas īstenotais karš jāsauc īstajos vārdos

(11.04.2022.)
VideoGalerija

Visām Eiropas Savienības (ES) dalībvalstīm Krievijas militārais iebrukums un īstenotais karš ir jāsauc īstajos vārdos, nepieciešams nosodīt Krievijas armijas pastrādātos kara noziegumus un jāveic to izmeklēšana. Eiropai ir jābūt vienotai izpratnē un attieksmē pret to, kas notiek Ukrainā. To uzsvēra Saeimas priekšsēdētājas biedre Inese Lībiņa–Egnere pirmdien, 11.aprīlī, Saeimas namā tiekoties ar Eiropas Parlamenta (EP) priekšsēdētājas vietnieku Otmāru Karasu (Othmar Karas).

EP vicespīkers sarunā atzina, ka Latvijas vēsturiskā atmiņa un pieredze ir nozīmīga, lai Eiropas Savienībā veidotu vienotu izpratni un attieksmi pret Krievijas agresīvo politiku un karu Ukrainā. Šis varētu būt īstais brīdis, lai atsevišķas ES valstis pārskatītu savu neitralitāti un izšķirtos par dalību NATO, tā stiprinot Eiropas aizsardzības spējas.

O.Karass pēc Ukrainas bēgļu atbalsta centra apmeklējuma Rīgā pauda apbrīnu par profesionalitāti un entuziasmu, ar kādu Latvijas sabiedrība sniedz palīdzību no kara šausmām bēgošajiem cilvēkiem. Saeimas priekšsēdētājas biedre darīja zināmu, ka Latvija patlaban ir uzņēmusi ap 20 tūkstošiem ukraiņu, un atzina, ka esam spējuši strauji pielāgoties situācijai, tostarp nodrošinot ukraiņu bērniem iespēju mācīties skolās visā Latvijā.

Tikšanās laikā pārrunāta arī konferences par Eiropas nākotni norise, O.Karasam uzsverot, ka karš Ukrainā šim procesam piešķirs jaunu dinamiku. Tāpat tikšanās dienas kārtībā bija ES enerģētiskā drošība un neatkarība, gaidāmās Saeimas vēlēšanas, kā arī sabiedrības iesaistes veicināšana demokrātiskajos procesos.

 

Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72177720298020956
Izmantošanas noteikumi: http://www.saeima.lv/lv/autortiesibas

 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā