Dagmāra Beitnere-Le Galla ar Salvadoras vēstnieci pārrunā demokrātijas nozīmību mūsdienu sabiedrībā

(08.02.2022.)
VideoGalerija

“Demokrātija ir process, un tās pamatā jābūt likuma varai. Arī Latvijas sabiedrībai pēc okupācijas gadiem nācās mācīties, kā demokrātiski pārvaldīt savu valsti un kā strādā brīvā tirgus ekonomika, turklāt šis pārmaiņu process ne vienmēr ir bijis viegls. Tomēr mēs apzināmies demokrātijas vērtību,” sacīja Saeimas priekšsēdētājas biedre Dagmāra Beitnere-Le Galla otrdien, 8.februārī, iepazīšanās vizītē parlamentā tiekoties ar Salvadoras Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieci Latvijas Republikā Patrīciju Natāliju Godinesu-Agiljonu (Patricia Nathaly Godínez Aguillón).

“Latvija iestājas par spēcīgām demokrātijām un mieru pasaulē. Ja cilvēki redz, kādas priekšrocības sniedz dzīve demokrātiskā valstī, viņi tic tās vērtībām. Taču, lai arī cik skaisti uzrakstīti uz papīra neizskatītos likumi, tie nestrādās, ja sabiedrībā tiem neticēs,” sacīja D.Beitnere-Le Galla, akcentējot parlamentu lomu demokrātijas stiprināšanā un paužot gandarījumu par augsto vēlētāju aktivitāti Salvadorā.

Vēstniece uzsvēra, Salvadorā šobrīd notiek lielas pārmaiņas, politikā ienākot arvien vairāk jauniem cilvēkiem. Pārrunājot norises Salvadorā, vēstniece akcentēja, ka liela uzmanība šobrīd tiek pievērsta valsts likumdošanas pilnveidei, kā arī pauda vēlmi attīstīt ciešākus kontaktus starp Salvadoras un Latvijas parlamentiem.

Kā piebilda Saeimas priekšsēdētājas biedre, ģeogrāfiskais attālums nav šķērslis ciešākai sadarbībai, ko vēl jo vairāk pierādījis Covid-19 pandēmijas laiks, kad visai pasaulei nācies piemēroties darbam attālinātā režīmā.

D.Beitnere-Le Galla kā vienu no prioritātēm izcēla valsts valodu un kultūru, akcentējot rūpes par to, lai valodu un kultūru nodotu mantojumā nākamajām paaudzēm. Valodas un kultūras pastāvēšana un attīstība cauri gadsimtiem uzsvērta arī mūsu valsts pamatlikumā – Satversmē -, sacīja Saeimas priekšsēdētājas biedre, piebilstot, ka šogad aprit 100 gadi, kopš Satversmes spēkā stāšanās.

Tāpat puses pārrunāja iespējas stiprināt sadarbību ekonomikā, izceļot viedo tehnoloģiju attīstību Latvijā. Vēstniece uzsvēra, ka Salvadora ir atvērta investīcijām un labprāt attīstītu ciešāku sadarbību ar uzņēmējiem no Latvijas.

D.Beitnere-Le Galla izcēla arī kvalitatīvās studiju iespējas Latvijā, it sevišķi medicīnā, kā arī informācijas un komunikācijas tehnoloģijās.

Vēstniece rezidē Zviedrijas galvaspilsētā Stokholmā.

 

Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72177720296539181
Izmantošanas noteikumi: http://saeima.lv/lv/autortiesibas

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt