Dagmāra Beitnere-Le Galla sarunā ar Šrilankas vēstnieku izceļ izglītības lomu valsts ekonomikas attīstībā

(08.02.2022.)
VideoGalerija

“Arvien vairāk ārzemju studentu novērtē kvalitatīvās izglītības iespējas Latvijā, it sevišķi medicīnas un inženierzinātņu jomā. Šajā mācību gadā mūsu universitātēs studē vairāk nekā 300 jauniešu no Šrilankas. Mēs esam atvērti arvien ciešākai sadarbībai izglītībā, jo tā ir ikvienas valsts nākotnes labklājības pamats. Ikvienas valsts ekonomikas attīstībai ir svarīga izglītota sabiedrība,” sacīja Saeimas priekšsēdētājas biedre Dagmāra Beitnere-Le Galla otrdien, 8.februārī, iepazīšanās vizītē parlamentā tiekoties ar Šrilankas Demokrātiskās Sociālistiskās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Dharšanu Mahendru Pereru (Dharshana Mahendra Perera).

Latvija ir ieinteresēta paplašināt sadarbību Dienvidāzijā, sacīja Saeimas priekšsēdētājas biedre, izceļot Latvijas informācijas un komunikācijas tehnoloģiju sektora attīstību.

D.Beitnere-Le Galla ar vēstnieku sprieda arī par parlamentārā dialoga stiprināšanu, tostarp deputātu sadarbības grupu izveides iespējām abu valstu parlamentos, uzsverot to kā tiltu uz ciešākiem kontaktiem arī citās jomās. Tāpat pārrunāta sieviešu loma politikā, atzinīgi vērtējot arvien plašāku sieviešu pārstāvniecību parlamentos.

Sarunā izcelta arī demokrātijas stiprināšanas nozīmība. Kā akcentēja Saeimas priekšsēdētājas biedre, parlamentāriešiem ir būtiska loma, iestājoties par savu vēlētāju interesēm. Parlamentam ir jāspēj vairot sabiedrības uzticība, esot atvērtam dialogam ar iedzīvotājiem, akcentēja D.Beitnere-Le Galla.

Vēstnieka kadence sākas laikā, kad Latvija un Šrilanka atzīmē divpusējo attiecību 26.gadadienu. Vēstnieks rezidē Zviedrijas galvaspilsētā Stokholmā.

 

Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72177720296535519
Izmantošanas noteikumi: http://saeima.lv/lv/autortiesibas

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt