Saeimas priekšsēdētāja pateicas vēstniekam par Itālijas ieguldījumu Latvijas drošības stiprināšanā

(31.01.2022.)
VideoGalerija

“Esam pateicīgi Itālijai par nozīmīgo ieguldījumu reģiona drošības stiprināšanā un dalību NATO kaujas grupā Latvijā. Paldies, ka sniedzat mums atbalstu, mēs kopīgiem spēkiem aizstāvam Rietumu demokrātijas vērtības gan Eiropas Savienības, gan NATO līmenī,” sacīja Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece, pirmdien, 31.janvārī, tiekoties ar Itālijas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Stefāno Taljāni de Markio (Stefano Taliani de Marchio), kurš parlamentā bija ieradies atvadu vizītē.

Saeimas priekšsēdētāja uzsvēra, ka drošība un aizsardzība ir Latvijas galvenā prioritāte. Savukārt vēstnieks, akcentējot izpratni par sarežģīto situāciju reģionā, apliecināja Itālijas gatavību palielināt karavīru skaitu Latvijā izvietotās NATO kaujas grupas sastāvā, ja alianse pieņems lēmumu par militārās klātbūtnes paplašināšanu. Tāpat puses pievērsa uzmanību Eiropas Savienības aizsardzības spēku veidošanai sinerģijā ar NATO spēkiem.

Pievēršoties saspīlētajai situācijai Eiropā, ko izsaukuši Krievijas draudi, I.Mūrniece un vēstnieks akcentēja Eiropas Savienības un ASV nopietnu sankciju piemērošanu Krievijai, reaģējot uz tās agresiju pret Ukrainu.

Tāpat Saeimas priekšsēdētāja un vēstnieks uzsvēra parlamentāro sakaru lomu divpusējā sadarbībā, ko līdzīgi kā citas jomas ietekmējusi pēdējo gadu pandēmijas klātbūtne.

Vēstnieks darbam Latvijā akreditēts 2019.gada 8.novembrī.

 

 

Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72177720296344933
Izmantošanas noteikumi: https://www.saeima.lv/lv/autortiesibas

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 19.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 19.aprīļa ārkārtas sēde