Dagmāra Beitnere-Le Galla: digitālās tehnoloģijas un pieredzes apmaiņa ir atspēriena punkts Latvijas un Gvatemalas sadarbības stiprināšanai

(02.12.2021.)
Galerija

“Digitālās tehnoloģijas un pieredzes apmaiņa ir atspēriena punkts Latvijas un Gvatemalas sadarbības stiprināšanai,” sacīja Saeimas priekšsēdētājas biedre Dagmāra Beitnere-Le Galla, ceturtdien, 2.decembrī, attālināti tiekoties ar jauno Gvatemalas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Žoržu de Larošu di Ronzē (Georges de La Roche Du Ronzet).

Saeimas priekšsēdētājas biedre uzsvēra arī potenciālu ciešākai sadarbībai izglītībā, īpaši atzīmējot studiju iespējas Latvijā, tostarp medicīnas un informācijas tehnoloģiju jomā. “Jauniem un tehnoloģiski izglītotiem cilvēkiem satiekoties, varam radīt labu sinerģiju, tostarp meklējot risinājumus cīņā pret klimata pārmaiņām,” sacīja D.Beitnere-Le Galla.

Vēstnieks atzīmēja, ka, lai gan Latvija un Gvatemala izmēra ziņā ir salīdzinoši nelielas valstis, tās atrodas stratēģiski nozīmīgās vietās. Puses bija vienisprātis par nepieciešamību stiprināt Latvijas un Gvatemalas dialogu, kā arī pārrunāja iespējamos saskarsmes punktus Baltijas Asamblejas un Centrālamerikas valstu sadarbībai.

Pārrunājot situāciju saistībā ar Covid-19 izplatības ierobežošanu, Saeimas priekšsēdētājas biedre uzsvēra nepieciešamību stiprināt sabiedrības uzticību zinātnei, vakcīnu efektivitātei, kā arī demokrātijai kopumā.

“Viltus ziņas izplatās ļoti strauji visā pasaulē. Tas ir viens no moderno tehnoloģiju blakusefektiem, kas var radīt neuzticību valdībai un zinātnei. Īpaši būtiski ir stiprināt demokrātiju,” sacīja D.Beitnere-Le Galla, uzsverot sabiedrības izglītošanas būtiskumu. Tāpat Saeimas priekšsēdētājas biedre apliecināja Latvijas gatavību dalīties pieredzē valsts demokratizācijas procesa īstenošanā.

Ž.de Larošs di Ronzē rezidē Zviedrijas galvaspilsētā Stokholmā.

 

Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157720195459448
Izmantošanas noteikumi: http://saeima.lv/lv/autortiesibas

Saeimas Preses dienests

Sestdien, 20.aprīlī