Inese Voika: Latvija ir gatava dalīties pieredzē ar Angolu, tostarp informācijas tehnoloģiju un mežsaimniecības jomā

(23.11.2021.)
VideoGalerija

Saeimas sekretāra biedre Inese Voika otrdien, 23.novembrī, iepazīšanās vizītē parlamentā tiekoties ar Angolas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Felisjānu Antoniu dus Santušu (Feliciano António dos Santos), apliecināja Latvijas gatavību dalīties ar Angolu pieredzē, tostarp informācijas tehnoloģiju un mežsaimniecības jomā.

Pārrunājot valstu politiskā dialoga attīstību, puses bija vienisprātis, ka tā stiprināšana vienlaikus ir ceļš arī uz ekonomiskās sadarbības paplašināšanu. Saeimas sekretāra biedre pauda gandarījumu, ka, neraugoties uz Covid-19 pandēmijas nestajiem izaicinājumiem, ekonomiskā sadarbība starp Latviju un Angolu turpinās, kā arī akcentēja iespējas to paplašināt.

Vēstnieks atzīmēja Angolas ieinteresētību sūtīt speciālistus uz Latviju, lai gūtu pieredzi un apmācību dažādās jomās, tostarp mežsaimniecībā. Tāpat puses pārrunāja Angolas studentu pieredzes apmaiņas un stipendiju iegūšanas iespējas Latvijā.

I.Voika un F.A. dus Santušs pārsprieda arī Latvijas kandidatūru Apvienoto Nāciju Organizācijas Drošības padomes vēlēšanās 2025.gadā. Tāpat Saeimas sekretāra biedre aicināja vēstnieku sekot līdzi ikgadējām ārlietu debatēm, kas Saeimā ik gadu norisinās ap 26.janvāri - Latvijas Republikas starptautiskās atzīšanas dienu.

F.A. dus Santušs rezidē Zviedrijas galvaspilsētā Stokholmā.


Foto:
https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157720173132441
Izmantošanas noteikumi: https://www.saeima.lv/lv/autortiesibas

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt