Saeimas priekšsēdētāja: 2022.gada budžets ir sabalansēts, papildu atbalsts daudzām jomām

(14.10.2021.)
VideoGalerija

Nākamā gada budžets ir sabalansēts un ietver papildu atbalstu daudzām nozarēm. Domāts ir ne tikai par to, kā pārvarēt Covid-19 krīzi, bet arī par risinājumiem veselības aprūpē un iedzīvotāju sociālo aizsardzību, sacīja Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece, ceturtdien, 14.oktobrī, no finanšu ministra Jāņa Reira saņemot nākamā gada budžeta portfeli.

“Valdībā darbs pie budžeta sastādīšanas kā ierasts bija saspringts, bet ministriem vēl klātienē bija iespēja to apspriest un par to debatēt. Ņemot vērā aktuālo epidemioloģisko situāciju, Saeima ir pārgājusi uz darbu attālināti, un arī jaunā budžeta izskatīšana notiks e-parlamenta sistēmā,” pauda I.Mūrniece.

Saeimas priekšsēdētāja darīja zināmu, ka piektdien, 15.oktobrī, ir plānots sasaukt Saeimas ārkārtas sēdi, lai budžeta projektu nodotu izskatīšanai Saeimas komisijām. Savukārt Budžeta komisija darbu plānojusi uzsākt nākamotrdien, uz sēdi uzaicinot arī finanšu ministru un Ministru prezidentu.

Nozīmīgs finansējums nākamgad paredzēts ārstniecības personu, kultūras darbinieku, pedagogu un iekšlietu nozarē strādājošo darba samaksas pieaugumam. Tāpat paredzēti nozīmīgi papildu līdzekļi ar valsts drošību saistītiem pasākumiem, pieņemto lēmumu un saistību izpildei, kā arī citiem nozīmīgiem prioritārajiem pasākumiem.

Nākamgad valsts konsolidētā budžeta ieņēmumi plānoti 10,6 miljardu eiro apmērā, savukārt izdevumi - 12,4 miljardu eiro apmērā. Vispārējās valdības budžeta deficīts plānots 1,62 miljardu eiro jeb 4,8 procentu apmērā no iekšzemes kopprodukta.

Foto no budžeta projekta iesniegšanas: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157720064596960
Izmantošanas noteikumi: www.saeima.lv/lv/autortiesības  

 

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt